Polasci

Autobusni kolodvor Dortmund

Adresa Steinstrase 54
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Dortmund

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Dortmundu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do glavnog autobusnog kolodvora u Dortmundu, smještenog na adresi Germany, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za jelo. TAXI vozači koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Dortmunda. Onaj birc kojega ste vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Dortmund.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake sitnice. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nećete sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate pred sobom. Kad se riješite stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za upoznavanje grada Dortmunda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Dortmund i planirate otpustiti se svojim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Dortmunda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Köln, Düsseldorf, Duisburg, Wuppertal, Bielefeld i još mnogi drugi.

  Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata imate priliku kupiti baš putem našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta.