Polasci

Autobusni kolodvor Donji Vakuf

Adresa 770. slavne brdske brigade
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Donji Vakuf

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Donji Vakufu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Donji Vakufu, smještenog na adresi 770. slavne brdske brigade, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako morate na WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti. Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilaženje Donji Vakufa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa najidealnije je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Donji Vakuf. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Tako sjedeći promatrajte prolaznike i grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za upoznavanje grada Donji Vakufa. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Donji Vakuf i želite nastaviti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Donji Vakufa, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar, Mostar i razni drugi.

  Uz masu važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete kupiti točno putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.