Polasci

Autobusni kolodvor Doboj

Adresa Svetog Save
Broj telefona +387 53 241-399

O Autobusni kolodvor Doboj

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Doboju, smještenog na adresi Svetog Save, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Doboju odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Svakako najbolje bi bilo da pozovete TAXI da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i sl..

  TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Doboja. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate par sati do polaska autobusa najidealnije je da smjestite kovčege u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Doboj.

  Promatrajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, tj. u sobi koju ste si rezervirali odlično je vrijeme za upoznavanje grada Doboja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Doboja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Tuzla, Antunovac, Brijest i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Doboj i definitivno isplanirate krenuti vlastitim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste naći baš preko našeg servisa Vollo. Uz cijeli niz bitnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.