Polasci

Autobusni kolodvor Đakovo

Adresa Ulica Eugena Kvaternika 23
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Đakovo

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Đakovu, smještenog na adresi Ulica Eugena Kvaternika 23, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Đakovu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije na WC informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe. Na šalteru za informacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za jelo. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Đakova. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa kao stvoreno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom uputite se po posljednji put razgledati, odnosno obići Đakovo.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Tako sjedeći promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za upoznavanje grada Đakova. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i ne želite sada uzalud potratiti te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Đakovo i želite krenuti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Đakova, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Pécs, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i razni drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti točno preko našeg weba Vollo.net. Pored značajnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.