Polasci

Autobusni kolodvor Derventa

Adresa Kineska četvrt
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Derventa

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Derventi, smještenog na adresi Kineska četvrt, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Derventi odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod domaćina. Definitivno odlično bi bilo da naručite TAXI da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, trebate li na WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Dervente. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa idealno je da predate prtljagu u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Derventa.

  Promatrajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u garderobi autobusnog kolodvora, ili u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za obilazak grada Dervente. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite sada uzalud potratiti taj period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Dervente, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Tuzla, Osijek, Darda i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Derventa i zaželite otpustiti se dalje vlastitim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti točno putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.