Polasci

Autobusni kolodvor Delnice

Adresa Lujzijana ulica 40
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Delnice

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Delniceu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do autobusnog kolodvora u Delniceu, smještenog na adresi Lujzijana ulica 40, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Svakako super bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si uzmite nešto za jesti. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Delnicea. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate par sati prije kretanja autobusa ono što je najbolje je da pustite prtljagu u garderobu, a potom da odete po definitivno zadnji put razgledati Delnice.

  Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate pred sobom. Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, odnosno u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak grada Delnicea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Delnice i zaželite krenuti dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Ako ste gotovi s obilaskom Delnicea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Rijeka, Pula, Medulin i razni drugi.

  Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste naći konkretno putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.