Polasci

Autobusni kolodvor Daruvar

Adresa Kolodvorska 24
Broj telefona +385 43 331319
Email ---

O Autobusni kolodvor Daruvar

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Daruvru, smještenog na adresi Kolodvorska 24, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Daruvru posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku prvih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi. Nesumnjivo odlično bi bilo da naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u pošteni obilazak Daruvara. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa kao stvoreno je da odložite svoje stvari u garderobu, a tada idete po definitivno posljednji put razgledati Daruvar. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini.

  Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nećete sada uprskati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili u sobi koju ste si rezervirali super je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Daruvara.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Daruvar i zaželite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Daruvara, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Pécs, Kaposvár, Slobodnica i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata možete pronaći točno preko našeg Vollo servisa. Pored bitnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.