Polasci

Autobusni kolodvor Crikvenica

Adresa Nike Veljačića 3
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Crikvenica

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Crikvenici, smještenog na adresi Nike Veljačića 3, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Crikvenici odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete i naručite taksista da vas pokupi ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nepostojeća, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na toalet informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe. U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Crikvenice. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. istražiti Crikvenica.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Crikvenice. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nećete sada uprskati to vrijeme što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Crikvenice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Rijeka, Pula, Medulin i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Crikvenica i zaželite nastaviti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Osim bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata možete naći ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantira puno lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.