Polasci

Autobusni kolodvor Cres

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Cres

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Cresu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Cresu, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno najidealnije bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Cresa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si uzmite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati uoči kretanja autobusa idealno je da odložite stvari u garderobu, a potom krenete po zadnji put razgledati, odnosno obići Cres.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za upoznavanje grada Cresa.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Cresa, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Pula, Medulin, Galižana i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Cres i želite krenuti dalje svojim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti baš preko našeg Vollo.hr web-a.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantira puno lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.