Polasci

Autobusni kolodvor Čitluk

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čitluk

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Čitluku se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do autobusnog kolodvora u Čitluku, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Svakako super bi bilo da pozovete i naručite TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem. Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja ispadne više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl.. U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za pojesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Čitluka.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da spremite kovčege u garderobu, a tada idete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Čitluk.

  Tako sjedeći promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašoj unajmljenoj sobi ponajbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Čitluka.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Čitluk i definitivno isplanirate krenuti dalje odabranim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Za slučaj da ste pri kraju s obilaskom Čitluka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se njoj u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Bugojno, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i razni drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći točno preko našeg Vollo servisa. Osim važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.