Polasci

Autobusni kolodvor Cetinje

Adresa Cetinje
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Cetinje

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Cetinjeu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do glavnog autobusnog kolodvora u Cetinjeu, smještenog na adresi Cetinje, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme.

  Svakako odlično bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, trebate li u WC informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Cetinjea. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite kofere u garderobu, a potom da jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Cetinje. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i ne želite valjda sada uprskati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, odnosno u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Cetinjea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Cetinje i poželite krenuti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Cetinjea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i mnogi drugi.

  Osim veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata imate priliku naći konkretno putem našeg weba Vollo.net.

  Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.