Polasci

Autobusni kolodvor Čazma

Adresa Milana Novačića 10
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čazma

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Čazmi istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Čazmi, smještenog na adresi Milana Novačića 10, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranoga jutra značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno najbolje bi bilo da pozovete taksista da dođe po vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Čazme.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči polaska autobusa najbolje je da smjestite prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno zadnji put obići Čazma. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Tako sjedeći promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, iliti taj kratki period što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za upoznavanje grada Čazme.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Čazme, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Sesvete, Soblinec, Goričica, Ivanja Reka i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Čazma i definitivno isplanirate nastaviti dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici kupiti ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net. Pored veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.