Polasci

Autobusni kolodvor Čapljina

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čapljina

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Čapljini, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Čapljini istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme.

  Uopće neupitno odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Ogromna je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na toalet ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Čapljine. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si nađite, tj. kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da odložite prtljagu u garderobu, a potom da idete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. istražiti Čapljina.

  Opažajte, tj. upijajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, ili u vašem smještaju super je vrijeme za razgledavanje grada Čapljine. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Čapljine, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Čapljina i planirate otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, dočekuju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pronaći konkretno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.