Polasci

Autobusni kolodvor Čakovec

Adresa Tome Masaryka 26
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čakovec

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Čakovecu, smještenog na adresi Tome Masaryka 26, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Čakovecu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Uopće neupitno super bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem. Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate u WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u pošteni obilazak Čakoveca. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za jesti. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa najbolje je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a potom odete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Čakovec.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u garderobi na autobusnom, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Čakoveca. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Čakovec i zaželite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Čakoveca, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Maribor, Szombathely, Zalaegerszeg, Sesvete i drugi.

  Uz cijeli niz važnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata možete kupiti upravo putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.