Polasci

Autobusni kolodvor Čačak

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čačak

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Čačku, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Čačku provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da dođe po vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području. Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate u WC šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti. TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Čačka.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa najbolje je da ostavite kovčege u garderobu, a potom krenete po definitivno posljednji put razgledati i istražiti Čačak.

  Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili pak u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Čačka. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Čačak i zaželite nastaviti dalje svojim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Čačka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Kragujevac, Smederevo, Valjevo, Gornja Bukovica, Kraljevo i mnogi drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste kupiti točno preko našeg weba Vollo.net. Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke dalje kutke svijeta.