Polasci

Autobusni kolodvor Buzet

Adresa Riječka bb
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Buzet

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Buzetu, smještenog na adresi Riječka bb, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Buzetu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da naručite taksista da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jelo. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Buzeta.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa idealno je da predate stvari u garderobu, a tada odete po posljednji put razgledati i istražiti Buzet.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Tako sjedeći promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili pak u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za upoznavanje grada Buzeta. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Buzeta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i ostali. Kad vam dosadi Buzet i planirate krenuti dalje drugim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata možete kupiti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo. Uz masu važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.