Polasci

Autobusni kolodvor Bugojno

Adresa Bugojno
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bugojno

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Bugojnu, smještenog na adresi Bugojno, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Bugojnu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno super bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Bugojna. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da predate kofere u garderobu, a potom da idete po definitivno zadnji put razgledati Bugojno.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, tj. u vašem smještaju pravo je vrijeme za obilazak grada Bugojna. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Bugojno i poželite otpustiti se dalje drugim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Bugojna, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar, Mostar i mnogi drugi.

  Uz masu intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako obraduju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pronaći konkretno putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.