Polasci

Autobusni kolodvor Budva

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Budva

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Budvi, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Budvi odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Svakako super bi bilo da zakažete TAXI da dođe po vas ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Budve. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da pustite stvari u garderobu, a nakon tog da uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Budva.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nemojte sada baciti u vjetar te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za obilazak grada Budve.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Budva i poželite krenuti vlastitim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Budve, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i ostali.

  Osim značajnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste kupiti točno preko našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta.