Polasci

Autobusni kolodvor Brno

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Brno

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Brnu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do autobusnog kolodvora u Brnu, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da naručite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno se prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Brna. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa najbolje je da pustite kofere u garderobu, a tada jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati i istražiti Brno. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svega. Promatrajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Brna. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uprskati taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Brno i planirate otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Brna, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Olomouc, Zlín, Jihlava, Přerov, Horní Moštěnice i drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti baš preko našeg weba Vollo.net. Osim značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.