Polasci

Autobusni kolodvor Bratislava

Adresa Mlynské nivy 31
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bratislava

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Bratislavi, smještenog na adresi Mlynské nivy 31, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Bratislavi istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo najbolje bi bilo da zakažete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod trenutno najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u toalet informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u pošteni obilazak Bratislave.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa idealno je da predate kovčege u garderobu, a potom odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Bratislava. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja. Promatrajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada prespavati te sate što imate pred sobom. Nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje grada Bratislave.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Bratislava i zaželite nastaviti dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Ako ste pred kraj s obilaskom Bratislave, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Vienna, Győr, Nitra, Sopron, Nové Zámky i razni drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego preko našeg Vollo.hr web-a. Pored značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje.