Polasci

Autobusni kolodvor Bosanski Brod

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bosanski Brod

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Bosanski Brodu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Bosanski Brodu, najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u zakazano vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da dogovorite taksista da dođe po vas ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično.

  TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilaženje Bosanski Broda. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za jelo. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa najidealnije je da predate kofere u garderobu, a potom da jednostavno po definitivno posljednji put razgledati i istražiti Bosanski Brod. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja. Promatrajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za razgledavanje grada Bosanski Broda. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Bosanski Broda, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Bosanski Brod i zaželite krenuti dalje svojim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti konkretno preko našeg Vollo-a. Uz masu bitnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.