Polasci

Autobusni kolodvor Bosanska Gradiška

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bosanska Gradiška

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Bosanska Gradiški, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Bosanska Gradiški odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da pozovete taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate u WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jesti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Bosanska Gradiške. Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da ostavite svoju prtljagu u garderobu, a potom idete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. istražiti Bosanska Gradiška. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nećete sada uprskati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate pred sobom. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Bosanska Gradiške.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Bosanska Gradiške, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Bosanska Gradiška i zaželite otpustiti se svojim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Osim značajnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata možete kupiti baš preko našeg Vollo.hr web-a.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje.