Polasci

Autobusni kolodvor Bologna

Adresa Piazza XX Settembre 6
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bologna

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Bologni, smještenog na adresi Piazza XX Settembre 6, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Bologni posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u zakazano vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Definitivno odlično bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod tada najpovoljnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. U informacijskom uredu provjerite: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u pošteni obilazak Bologne. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa najbolje je da smjestite prtljagu u garderobu, a tada idete po zadnji put obići Bologna.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake sitnice. Tako sjedeći promatrajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nećete sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Bologne.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Bologne, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Florence, Modena, Parma, Ravenna, Ferrara i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Bologna i definitivno isplanirate krenuti drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg weba Vollo.net. Osim važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.