Polasci

Autobusni kolodvor Bohinj

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bohinj

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Bohinju istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Bohinju, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod domaćina. Svakako ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično.

  Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Bohinja.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa najidealnije je da spremite prtljagu u garderobu, a tada idete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Bohinj. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini.

  Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nećete sada uzalud potratiti te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za razgledavanje grada Bohinja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Bohinj i zaželite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Pretpostavimo da ste gotovi s obilaskom Bohinja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Prato, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i drugi.

  Osim intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego preko našeg Vollo.hr web-a.

  Za zaključenje, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.