Polasci

Autobusni kolodvor Bled

Adresa Cesta svobode 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bled

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Bledu, smještenog na adresi Cesta svobode 4, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Bledu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Svakako ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije u toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl..

  Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za prizalogajiti. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u obilaženje Bleda. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa najidealnije je da ostavite stvari u garderobu, a potom jednostavno po posljednji put razgledati Bled.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, tj. u vašem smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje grada Bleda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Bled i definitivno isplanirate otpustiti se svojim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Ako ste na samom kraju s obilaskom Bleda, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Prato, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pronaći ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta.