Polasci

Autobusni kolodvor Bjelovar

Adresa Velike Sredice 33
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bjelovar

  Kako do kolodvora

  Autobusni kolodvor Bjelovar smješten je nedaleko centra grada što znači da do njega bez problema možete prošetati neovisno prtljagi koju imate. Trebat će vam desetak minuta.

  Za posjetioce grada koji koriste kombinirani tip prijevoza olakotna će okolnost biti i to što se nedaleko autobusnog, nalazi željeznički kolodvor.

  Autobusni kolodvor u Bjelovaru ima pregršt linija koje voze u gradove: Zagreb, Split i Rijeka. Dakle, neovisno trebate li u glavni grad i njegovu okolicu, zatim u Dalmaciju ili pak na područje Istre odavde ćete lako stići u svaki od tih dijelova zemlje.

  Što sve ima na kolodvoru

  Autobusni kolodvor Bjelovar je prilično starijeg datuma, no na njemu ćete pronaći sve što bi vam potencijalno moglo zatrebati dok čekate na svoj autobus. Toalet, kiosk i parking nalaze se u sklopu autobusnog kolodvora, a nedaleko njega ćete, osim željezničkog kolodvora, pronaći kafiće, hotele i hostele. Osim centralne željezničke stanice, tu je i taxi služba koja će vas definitivno sigurno i brzo odbaciti do vašeg smještaja ako u blizini nemate obitelj ili prijatelje.

  Imate par sati vremena

  Bjelovar je grad u kojemu živi otprilike 40 000 stanovnika, a nalazi se u središtu Hrvatske. Neovisno tome kako se nađete u Bjelovaru, poslom ili turistički, sasvim ćete sigurno svaki slobodan trenutak u gradu biti u prilici iskoristiti na pravi način.

  Radi se, naime, o gradu koji je bogat znamenitostima od kojih su neke stare i po par stotina godina. Većina je od tih znamenitosti sakralno, pa ne čudi da su shodno tome neke od najpoznatijih upravo ove: Katedrala sv. Terezije Avilske, Paviljon na trgu i četiri barokna kamena kipa.

  Katedrala sv. Terezije Avilske građena je od 1756. do 1771., Paviljon od bračkog kamena datira od 1943. u središnjem parku. U njemu su smještena i četiri barokna kamena kipa. Redom su to: kip sv. Terezije Avilske iz 1777., kipovi sv. Jurja i sv. Jelene Križarice iz 1778. te kip sv. Ivana Nepomuka.

  Osim navedenih, Bjelovar se ima pohvaliti sljedećim sadržajima: Gradskim muzejom osnovanim 1949., pravoslavnom crkvom sv. Trojice iz 1772. koju su oslikali Menci Klement Crnčić i Ivan Tišov, sinagogom iz 1913. koja je od završetka Drugog svjetskog rata tamošnji Dom kulture te zgradom Hrvatskog sokola iz 1912. čiji je arhitekt Dionis Sunko.

  Kamo dalje s autobusnog

  S autobusnog kolodvora Bjelovar imate velik broj linija koje vas mogu odvesti u svaki kutak Hrvatske. Navest ćemo samo neke od linija kao primjer: Crikvenica, Dubrovnik, Karlovac, Novi Vinodolski, Ploče, Poreč, Pula, Rijeka, Šibenik, Split, Virovitica i Zagreb.

  Zanima li vas novi vozni red, trebate li informacije oko popusta za pojedine kategorije (djeca, studenti, umirovljenici) i akcija, povratnih karata ili pak o opremljenosti buseva, možebitnim skrivenim troškovima i tome slično, posjetite Vollo web stranicu ili našu Android aplikaciju. Budite sigurni da ćete tako na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije, a koje će vam olakšati planiranje i tijek putovanja.