Polasci

Autobusni kolodvor Biograd na Moru

Adresa Trg hrvatskih velikana bb
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Biograd na Moru

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Biograd na Moruu, smještenog na adresi Trg hrvatskih velikana bb, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Biograd na Moruu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u pravo vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Uopće neupitno najbolje bi bilo da naručite TAXI da dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  Taksisti koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Biograda na moru. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za jesti. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite kovčege u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Biograd na Moru.

  Tako sjedeći promatrajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada prespavati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za obilazak grada Biograda na moru.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Biograd na Moru i planirate otpustiti se vlastitim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Biograda na moru, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Split, Zadar, Preko, Kali, Petrčane i još mnogi drugi.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti konkretno preko našeg Vollo servisa. Pored bitnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje.