Polasci

Autobusni kolodvor Bihać

Adresa
Broj telefona +387 37 311 939
Email ---

O Autobusni kolodvor Bihać

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Bihaću, smještenog na adresi Put V korpusa, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Bihaću se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Ogromna je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate na WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jesti. Taksisti koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Bihaća.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a tada odete po zadnji put razgledati Bihać. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili držite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u prvom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Kada se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Bihaća.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Bihaća, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Zadar, Preko, Kali, Bibinje, Petrčane i ostali. Kad vam dosadi Bihać i zaželite krenuti dalje odabranim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Osim važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata imate priliku nabaviti baš preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.