Polasci

Autobusni kolodvor Bern

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bern

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Bernu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do autobusnog kolodvora u Bernu, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra znatna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da zakažete taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  Taksisti koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Berna. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za pojesti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa idealno je da pustite kofere u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno posljednji put obići, tj. istražiti Bern. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru.

  Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, tj. u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za upoznavanje grada Berna. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nemojte sada uprskati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Bern i planirate otpustiti se drugim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Berna, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zürich, Basel, Lausanne, Mulhouse, Luzern i još mnogi drugi.

  Osim značajnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, dočekuju interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pronaći upravo preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.