Polasci

Autobusni kolodvor Berlin

Adresa Germany
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Berlin

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Berlinu, smještenog na adresi Germany, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Berlinu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno odlično bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl..

  Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Berlina. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da spremite kovčege u garderobu, a nakon toga uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Berlin. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini.

  Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u nekoj od garderoba, ili pak u sobi koju ste si rezervirali super je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Berlina. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite sada uprskati te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Berlina, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Potsdam, Brandenburg an der Havel, Lebus, Frankfurt (Oder), Oranienburg i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Berlin i definitivno isplanirate nastaviti dalje vlastitim putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata imate priliku nabaviti ni manje ni više nego putem našeg Vollo.hr web-a. Uz cijeli niz bitnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.