Polasci

Autobusni kolodvor Beograd

Adresa Železnička 4
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Beograd

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Beogrdu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do glavnog autobusnog kolodvora u Beogrdu, smještenog na adresi Železnička 4, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u točno vrijeme.

  Nesumnjivo super bi bilo da dogovorite TAXI da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije na toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Beogrda. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa ono što je najbolje je da odložite kofere u garderobu, a potom idete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Beograd. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u prvom kafiću.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake sitnice. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate pred sobom. Nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za upoznavanje grada Beogrda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Beogrda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Novi Sad, Kragujevac, Zrenjanin, Ečka, Aradac i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Beograd i definitivno isplanirate nastaviti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Pored bitnih znamenitosti u ovim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u prilici ste nabaviti točno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.