Polasci

Autobusni kolodvor Beč VIB

Adresa Erdbergstraße 200A
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Beč VIB

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Vienni, smještenog na adresi Erdbergstraße 200A, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Vienni provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da naručite taksista da dođe po vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate na toalet informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije nije kul doći zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Vienne. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa najidealnije je da pustite prtljagu u garderobu, a potom jednostavno po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Vienna. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada prespavati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Vienne.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste na samom kraju s obilaskom Vienne, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Bratislava, Sopron, Sankt Pölten, Wiener Neustadt, Znojmo i drugi. Kad vam dosadi Vienna i poželite nastaviti dalje odabranim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Pored važnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste naći ni manje ni više nego preko našeg Vollo-a.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje.