Polasci

Autobusni kolodvor Beč Stadioncenter

Adresa Engerthstrasse 244
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Beč Stadioncenter

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Vienni, najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Vienni se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno najidealnije bi bilo da pozovete TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li u WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl.. U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za jesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u obilaženje Vienne.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa idealno je da smjestite kovčege u garderobu, a nakon toga uputite se po definitivno posljednji put obići, tj. istražiti Vienna.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Vienne.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Vienna i zaželite otpustiti se dalje odabranim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Vienne, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Bratislava, Sopron, Sankt Pölten, Wiener Neustadt, Znojmo i mnogi drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste nabaviti upravo preko našeg Vollo servisa. Osim važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.