Polasci

Autobusni kolodvor Bar

Adresa Bar
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bar

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Baru, smještenog na adresi Bar, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Baru se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da dogovorite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Ogromna je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, trebate li na toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Bara. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za jesti. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa idealno je da spremite kovčege u garderobu, a potom da uputite se po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Bar.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Bara.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pri kraju s obilaskom Bara, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Podgorica, Durrës, Shkodër, Nikšić, Trebinje i razni drugi. Kad obiđete i upoznate Bar i poželite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje.