Polasci

Autobusni kolodvor Banja Luka

Adresa Braće Podgornika
Broj telefona +387 51 922 000
Email ---

O Autobusni kolodvor Banja Luka

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Banja Luki, smještenog na adresi Braće Podgornika, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Banja Luki posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete i naručite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz unaprijed provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate na toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično.

  Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Banja Luke. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga uzmite nešto za prizalogajiti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa ono što je najbolje je da pustite kofere u garderobu, a potom uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Banja Luka. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svake sitnice. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada prespavati te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite kofera u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za razgledavanje grada Banja Luke.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Banja Luke, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Zenica, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Banja Luka i definitivno isplanirate otpustiti se dalje svojim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Pored značajnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata možete kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.