Polasci

Autobusni kolodvor Bačka Topola

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bačka Topola

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Bačka Topoli odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Bačka Topoli, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u obilaženje Bačka Topole. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa najbolje je da ostavite kofere u garderobu, a nakon toga idete po posljednji put razgledati Bačka Topola. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u prvom kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Bačka Topole. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nećete sada baciti u vjetar to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste na samom kraju s obilaskom Bačka Topole, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Novi Sad, Szeged, Subotica, Osijek, Darda i mnogi drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Bačka Topola i želite otpustiti se dalje vlastitim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici naći baš preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.