Polasci

Autobusni kolodvor Augsburg

Adresa Biberbachstraße 8
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Augsburg

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Augsburgu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do autobusnog kolodvora u Augsburgu, smještenog na adresi Biberbachstraße 8, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u zakazano vrijeme.

  Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jelo. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Augsburga.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite kofere u garderobu, a potom odete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Augsburg. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice. Tako sjedeći promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada prespavati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate ispred sebe. Kad se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili pak u vašem smještaju odlično je vrijeme za razgledavanje grada Augsburga.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Augsburga, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Munich, Ulm, Ingolstadt, Furth, Oberkochen i mnogi drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Augsburg i planirate krenuti svojim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste naći točno putem našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.