Autobus - vozni red

06:40 08:08
Date: 18.06.2019.
06:40 08:08
1:28h 12
Učitavanje...
61 HRK
1
08:25 09:45
Date: 18.06.2019.
08:25 09:45
1:20h 1
Učitavanje...
61 HRK
1
10:10 11:30
Date: 18.06.2019.
10:10 11:30
1:20h 3
Učitavanje...
61 HRK
1
11:30 13:09
Date: 18.06.2019.
11:30 13:09
1:39h 12
Učitavanje...
61 HRK
1
15:10 16:20
Date: 18.06.2019.
15:10 16:20
1:10h 0
Učitavanje...
51.80 HRK
1
15:15 16:45
Date: 18.06.2019.
15:15 16:45
1:30h 1
Učitavanje...
61 HRK
1
18:20 19:55
Date: 18.06.2019.
18:20 19:55
1:35h 1
Učitavanje...
61 HRK
1

O putovanju

Iz: Karlovac, HR Za: Plitvička jezera, HR
Udaljenost
Buses 8
Prosječno trajanje puta 1 h 27 min
Cijena karte od 51.8 HRK

  Karlovac - Plitvička jezera

  Između ova dva grada redovna linija autobusa polazi svakoga dana po 7 puta. Krenuvši iz Karlovca do Plitvičkih jezera čeka vas mirna vožnja autobusom. Na liniji ćete provesti samo par sati, a prilikom kojih asfalta ostavljate iza sebe.

  Vrijeme putovanja je prosječno 00 minuta, a to vrijeme drijemajte, ili pak pratite promet. Autobusni polasci već od 06:40 jamče nam da stignemo na kolodvor u dogovoreno vrijeme.

  Mnoštvo prijevozničkih tvrtki paralelno garantira i masu linija za buseve te ste slobodni zakazati svoj dolazak u Plitvička jezera u sat koji vam paše. Od brojnih tvrtki koje prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o..

  Kod prelaženja puta autobus staje u prosjeku 7 puta, a ta pauziranja putovanja iskoristite da bi si kupili štogod slatko, ali i kako bi odgovorili na poziv. Vrijeme vožnje i količina pauzi ovise o autobusnom prijevozniku i odabiru puta, a obično se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevozničke tvrtke omogućile putnicima sigurnu vožnju.

  Za jedan smjer kartu po najnižoj cijeni nudi firma CROATIA BUS d.o.o i to po cifri od 44 HRK. Obrnuto rečeno kartu po trenutno najvišoj cifri nudi Autotrans d.o.o.. Cijena navedenog puta je 61 HRK.

  Zapamtite da se popusti nerijetko odobravaju na određene kategorije, kao primjerice one za: djecu, studente i umirovljenike. Središnji autobusni kolodvor Karlovac nudi svojim turistima da saznaju novi vozni red, pa zato ovdje izuzimamo tek da autobusi na liniji idu od 06:40 do 22:30. Za opsežnije informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte osobu zaposlenu na šalteru za informacije.

  Lista prijevoznika Karlovac - Plitvička jezera

  • Autotrans d.o.o.
  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc

  Autobusni kolodvor Karlovac

  Kad stignete do zgrade kolodvora odite koju ulicu dalje kako bi iskusili grad i njegove starosjedioce još ovo malo vremena. Uranite li na autobusni kolodvor Karlovac, ne idite odmah u prvi birc.

  No prije svega, ostavite svoje torbe u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno spremiti si kovanice. Kad smo već kod kolodvora nije loše osigurati si i koju kunu više za potrebe naplate WC-a, jer nije zabavno sa 200 kn plaćati toalet 2-3 kn.

  Poslije, tj. kad se riješite tereta, a ukoliko vam se ne pije kava potražite si kakav restoran i ondje predahnite do polaska. Naime, u okolici kolodvora nalazi se veliki broj primamljivih sadržaja i usluga. Zaista, svačega oko kolodvora ima, preko manjih restorana pa sve do pošte.

  Putovanje Karlovac - Plitvička jezera

  Većina buseva u Plitvička jezera stiže za oko 00 minuta. Imate li opciju birajte poduzeće po tome ide li autocestom i to jer je put njom lagodniji i sigurniji te ćete na taj način brže stići.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj pumpi ovo najčešće oduzima 10-15 minuta, točnije za toliko produžuje vaš dolazak u Plitvička jezera. Vrijeme provedeno na putu ovisi o tipu ceste kojom stižete, ali sasvim očito i o stajanjima.

  No, tijekom stajanja barem imate taman vremena da protegnete noge i odete na toalet. Upućujemo na to da su cijene svih proizvoda osjetno skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na regularne dućane pa sumnjamo da ćete u veliku kupnju.

  Autobusni kolodvor Plitvička jezera

  Glavni autobusni kolodvor svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da zasjednu u jednome od obližnjih restorana i usput si kupe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor predajte prtljagu u garderobu i slobodni razgledajte grad, odnosno mjesto u koje ste maločas stigli pa pri tom svakako obiđite i znamenitosti te najpopularniji trg u Plitvičkim jezerima.

  Zaustavite stalne stanovnike i informirajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih gradskih događanja. Naposljetku, po pronalasku sobe dignite si prtljagu iz garderobe i krenite ususret hostela, a nakon što se smjestite možete što god i to onako kako želite, primjerice, ubiti oko pa u život, odnosno obići centar pa odrijemati.

  Oprema autobusa na relaciji Karlovac - Plitvička jezera

  Prijevozničke tvrtke teže međunarodnim standardima tijekom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema ne čudi. Autobusi koji prometuju od Karlovca do Plitvičkih jezera opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj laptop.

  WiFi net u busu je nešto na što se nije zgodno prejako oslanjati, jer je nerijetko signal pretrpan zbog velikog broja turista u busu. Neki autobusi imaju i toalet, svejedno, ovo je češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte previše na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Karlovac - Plitvička jezera

  Linija Karlovac - Plitvička jezera pokrivena je razno raznim oblicima prijevoza, pa sada slijedi usporedba busa s drugim oblicima prijevoza. Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između gomile svakodnevnih polazaka te visoku razinu sigurnosti vožnje. Vlak nije idealno rješenje jer najčešće podrazumijeva biranje između nekoliko uopće dostupnih linija, a osim tog su karte za vlak osjetno skuplje. Automobil se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega razmišljanje o isplativosti dobiva na značenju sjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine.

  Slabost aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prijevozom do centra, naime, luke za avione se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ponovno otvara vaše novčanike. Zračna kilometraža je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona komparirano s busem, no ići zrakoplovom znači proći skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Karlovac - Plitvička jezera

  Kad putujete trebali biste promatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta super je promatrati ih kroz prozor autobusa, jer tako lako dobijete ideju o još jednom gradu kojega nastojite posjetiti. U svakom slučaju, za vožnje autobusom prolazite mnogobrojna mjesta i gradove. Putujući od Karlovca do Plitvička jezera proći ćete: Osijek, Đakovo, Vrpolje, i Velika Kopanica.

  O Karlovcu

  Prije svega, po stizanju u Karlovac prije se razgledavanja odmorite, tj. predahnite, a za to je caffe bar odličan izbor budući da tamo možete lagano popiti sok, tj. kavu. Grad ćete ponajbolje upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu upoznajte. Zaboravite uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Karlovac, a da biste to i ostvarili morat ćete se malo iscrpiti.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede ostale povijesne znamenitosti Karlovca. Muzeji i galerije mjesta su u Karlovcu na kojima saznajete još više pa posegnite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih dalekih povijesti i načina života.

  Ogladnite li uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na svakakve restorane - sve od mediteranskih pa do fast food-a.
  Grad Karlovac je okružen sljedećim gradovima: Zagreb, Rijeka, Bihać, Sesvete, i Soblinec.

  O Plitvičkim jezerima

  U Plitvičkim jezerima i oko njega ćete vidjeti puno gotovo magično lijepe prirode i parkova. Plitvička jezera je za mnoge goste grada velika i neistražena želja pa iz tog razloga predlažemo da se sad i ovdje uputite u njegovo obilaženje. Ovaj grad je bogat poviješću i kulturom - sve od crkvica i starih građevina bogatih poviješću do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma.

  Ne postoji to što Plitvička jezera nema, a sve to što ima možete razgledati. Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima.

  Pod uvjetom da ste barem osrednje poduzetni i snalažljivi sigurni ste i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Plitvičkim jezerima nisu apsolutno neophodni.


  Grad Plitvička jezera je okružen sljedećim gradovima: Bihać, Zadar, Preko, Kali, i Bibinje. Promišljate li o tome gdje prolongirati svoje putovanje predlažemo ove destinacije van RH: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Za sve dvojbe obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on idealna osoba za saznati: vozni red, novosti, točne informacije i akcije.