Autobus - vozni red

08:00 17:30
Date: 21.01.2021.
08:00 17:30
9:30h 0
Učitavanje...
219.61 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 1
Prosječno trajanje puta 9 h 0 min
Cijena karte od 219.6 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Zagreb

  Kada govorimo o relaciji Dubrovnik - Zagreb bitno je naglasiti kako je to jedna od najdužih u Hrvatskoj budući da ova dva grada dijeli dugih 599 km. Nadalje, dnevnoj na toj liniji prometuje minimum deset autobusnih linija.

  Među prvima u danu polazi bus u 3:30 prijevoznika Croatia Busa, dok oko 22:00 polazi jedan od posljednjih u danu, a tiče se istoga prijevoznika. Gotovo je nemoguće da od tolikog broja dostupnih linija ne pronađete onu koja odgovara željenom vremenu vašega putovanja.

  Polasci na liniji Dubrovnik - Zagreb su najgušće raspoređeni u periodu od 7 do 8 sati ujutro te od 17 do 18:30, a vrijeme putovanja iznosi u prosjeku 10 sati.

  Za slučaj da se od Dubrovnika do Zagreba ne želite gužvati u prepunom autobusu, a što vjerujemo da ne želite posebno s obzirom na vrijeme trajanja vožnje, predlažemo da birate ranije iznesene periode putovanja kada i do nekoliko linija kreće iz Dubrovnika za hrvatski glavni grad.

  Kad ste već u situaciji da se morate provesti deset sati u autobusu, na svojem Dubrovnik - Zagreb putu, zašto si maksimalno ne olakšati pa se ispružiti i odrijemati?

  Najpovoljniju cijenu karte na ovoj relaciji trenutačno nudi prijevoznik Croatia Bus, a radi se o iznosu od 171 kn. S druge pak strane i cijena najskuplje karte tiče se istoga prijevoznika, a za 600 km puta od Dubrovnika do Zagreba ona iznosi 233 kn.

  Detaljan vozni red, akcije, aktualnosti i novosti, reklamacije te informacije: oko jednosmjernih i povratnih karata, rezervacija, popusta za djecu, umirovljenike i studente potražite kod zaposlenika na šalteru za informacije.

  Lista prijevoznika DU-ZG

  • Croatia Bus d.o.o.
  • Autoherc
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Kolodvor za buseve u Dubrovniku se smjestio na Gružu, a što zapravo znači da je 2 km udaljen od centra grada. Nakon desetosatne vožnje  iz Zagreba dvokilometarska šetnja mogla bi se činiti spasonosnom što i jest. Prelaskom te udaljenosti doći ćete do stare jezgre grada, a koja je od 1979. pod zaštitom UNESCO-a.

  Od sadržaja na samome autobusnom kolodvoru imate sljedeće: ured za informacije, kiosk te taxi stajalište. Ni premalo ni previše.

  E da, svakako ne zaboravimo da na kolodvoru postoji i garderoba. Idete li u obilazak grada, a nemate dogovoren smještaj, svakako preporučujemo da ju iskoristite.

  S obzirom na to da vjerojatno nema osobe na svijetu, ili barem u ovome dijelu Europe, a koja ne zna koliku popularnost ima Dubrovnik pretpostavit ćemo da ste vi pretpostavili gužve i kupili, odnosno rezervirali na vrijeme svoje prijevozne karte. Ako ipak niste, učinite to čim prije. Možete se pri tom koristiti našim, jednostavnim i sigurnim, online servisom za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata.

  Osim sa Zagrebom, Dubrovnik je autobusnim linijama dobro povezan s cijelim nizom gradova u Hrvatskoj i šire. Prema tome, prionete li na vrijeme na kupnju, razmotrite i neke od sljedećih linija: Metković, Opuzen, Ploče, Makarska, Split, Zadar, Pula, Rijeka i Osijek.

  Putovanje Dubrovnik - Zagreb

  Promet kroz Hrvatsku, pa čak i kada govorimo o putovanju s jednog kraja zemlje na drugi, iliti od Dubrovnika do Zagreba, nije kompliciran. Upravo suprotno, ova je vožnja za putnika najčešće udobna i prolazi bez značajnijih poteškoća na putu. Osim u slučaju sezonskih gužvi, no i tada prometovanje koje se većim dijelom odvija autoputom, prolazi bez značajnijih teškoća uz malo dodatnog strpljenja vozača i ostalih sudionika u prometu.

  Prosječno putovanje iziskuje desetak sati na cesti za prelazak, kako smo ranije naveli, 600 km. Odmornost vozača i njihova koncentriranost temelj je sigurne vožnje i sretnog dolaska na odredište, a koje je u konkretnom slučaju Zagreb. Biranjem autobusa kao svoga prijevoznog sredstva, vi zapravo birate profesionalnost, iskustvo i sigurnost.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  U Zagrebu je autobusni kolodvor smješten na križanju Držićeve i Vukovarske ceste. S obzirom na to da ga od Glavnog željezničkog kolodvora dijele 3 stanice ovo vam može biti odlična šetnja imate li viška vremena.

  Ako pak po dolasku iz Dubrovnika imate slobodno tek toliko da nešto popijete ili pojedete, ne brinite. U okolici kolodvora naći ćete: pekarnice, dućane, kafiće, bankomate, poštu, mjenjačnicu. Osim toga, tu je i toalet koji nije besplatan. Njegovo ćete korištenje platiti 3 kn, a za što svakako valja pripremiti sitan novac.

  Brinete li gdje će vaša eventualna pratnja parkirati automobil, ni oko toga nema frke. Parkirati možete na stražnjoj strani gdje se nalazi veliki parking na kojemu ćete manje-više uvijek naći kakvo slobodno mjesto.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Zagreb

  Busevi koji voze na relaciji Dubrovnik - Zagreb suvremeno su opremljeni. Općenito se Hrvatska u tome segmentu trudi pratiti međunarodne trendove. Prema tome će i uvjeti u kojima putujete zasigurno zadovoljiti vaše potrebe, a i vožnja će biti ugodna. Konkretno ovo znači da autobusi imaju: klimu, TV i WiFi.

  Na potonji se ne oslanjajte previše budući da je signal nerijetko zagušen zbog velikog broja putnika koji simultano pokušavaju surfati, ali i zbog općenito slabijeg signala u autobusu. Ako ste se već vozili autobusom koji nudi ovu uslugu, sigurni smo da znate na što mislimo. U slučaju da niste, prilikom sljedećih vam vožnji ovo vjerojatno neće promaknuti.

  Ono što je važnije od interneta tijekom putovanja jest definitivno to da klima uređaj radi. Možete samo pretpostaviti koji bi kaos nastao da tijekom ljetnih mjeseci klima otkaže svoju poslušnost.

  TV se obično nametne kao dobra opcija tijekom noćnih putovanja za kojih jedan dio putnika zasigurno želi odspavati i tako si skratiti putovanje. Shodno tome, putnici koji biraju ostati budni ili se jednostavno ne mogu dovoljno udobno smjestiti mogu uživati u filmu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Zagreb

  Između Dubrovnika i Zagreba stoji 600 km cestovne udaljenosti, a koju busom prijeđete u prosjeku za 10 sati od polaska. Svakako se možemo složiti da je riječ o dugome putovanju, no to ne znači nužno da vam isto neće biti ugodno. Naprosto nema razloga da ne bude.

  Ceste kojima autobusi prometuju na svome putu do Zagreba sigurno su i moderno napravljene, a tijekom puta ste svakako u mogućnosti razgledavati krasnu prirodu i krajolike koji se izmjenjuju pred vašim očima.

  Pitate se - zašto usprkos desetsatnoj vožnji tvrdimo da je za ovo putovanje autobus idealno prijevozno sredstvo? Jednostavno zato što je to jedan od najsigurnijih oblika prijevoza, a uz to je i suvremeno opremljen te ne iziskuje dodatnu brigu oko presjedanja i prijevoza od kolodvora do centra grada, a čemu je očekivano razlog njegova lokacija bliska samome centru.

  Baš ćemo zato sada usporediti autobus s drugim prijevoznim sredstvima: avionom, vlakom i osobnim/unajmljenim automobilom.

  Avionska karta veći je trošak no što biste možda i očekivali. Jasno da se karte po povoljnijim cijenama mogu uloviti kupujete li dovoljno (pre)rano ili pak dovoljno (pre)kasno, no niste ni uvijek u situaciji da svoje putovanje možete zakazati u ovisnosti o tome. Osim toga, trebamo li uopće naglašavati udaljenost obiju zračnih luka od centara gradova u kojima se, prema svemu sudeći, nalazi i vaš smještaj? Dodatni trošak? Posve sigurno.

  Relacija Dubrovnik - Zagreb željezničkim prijevozom nije posve pokrivena. Naime, od 1976. godine vlak ne prometuje do i iz Dubrovnik, već su Ploče zapravo najbliža točka. Nadalje, Ploče su 70-ak km udaljene od samoga Dubrovnika pa ćete si, odlučite li se na putovanje vlakom, morati isplanirati prijevoz iz Dubrovnika do Ploča, odakle napokon možete krenuti željeznicom putem Zagreba.

  Automobilom ćete putovati podjednako dugo kao autobusom. Jedinu bi prednost mogli pronaći u komociji putnika i to pod uvjetom da niste zatrpani stvarima. Ako jeste, ovo je još jedna prednost za autobus, budući da u njemu stvari možete odložiti u prtljažnik te vam tako neće smetati tijekom puta. Okvirna cijena koju ćete potrošiti na gorivo iznosi 480 kn, a nemate li osobni automobil, rentanje će činiti samo dodatni trošak. I to prilično visok dodatni trošak.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Zagreb

  Na putu od Dubrovnika prema Zagrebu autobus prolazi cijeli niz mjesta i gradova. Doslovce, cijeli niz. Ovo je put za kojega ćete, neovisno izboru linije iliti rute, prijeći uzduž cijelu Hrvatsku te na taj način proći tik do gradova: Makarska, Split, Zadar itd.

  Imate li vremena definitivno vam preporučujemo da stanete u barem nekom od njih, a pri tom birajte one koje za ranijih posjeta Dalmaciji niste imali priliku vidjeti. Zašto? Naprosto zato što je teško izdvojiti tek jedan li dva grada koji zaslužuju vaše vrijeme i pažnju.

  Makarska ima divnu rivijeru, blizinu PP Biokova, interesantne muzeje: Malakološki muzej, Muzej Riba i Rakova te Arheološki muzej. Pored toga, ondje se smjestio i drugi najviši vrh Hrvatske, sv. Juraj, koji je sa svojih 1762 m visine zapravo najviši vrh Biokova.

  Što reći o Splitu, a da već nije naširoko poznato? Dioklecijanova palača, Bačvice, Marjan, tvrđava Klis… sve to čini Split Splitom, a mogli bismo tako nabrajati unedogled pa ipak, jedan je posjet dovoljan kako biste barem nakratko utažili znatiželju i razgledali vama ono najinteresantnije.

  Morske orgulje, Pozdrav Suncu, crkva sv. Donata, Kneževa Palača i poznata ulica Kalelarga samo su neki od simbola Zadra. Zateknete li se ondje, uvjerit ćete se da je to tek početak jedne mnogo, mnogo šire slike, jednog mnogo, mnogo starijeg grada.

  O Dubrovniku

  U Dubrovnik se godišnje slijevaju rijeke turista. Milijuni njih. Poznat kako po bogatoj povijesti tako i po snimanju najpopularnijih svjetskih serijala Igre prijestolja i Ratovi zvijezda, Dubrovnik je na UNESCO-voj listi Svjetski zaštićene baštine još od 1979.

  Za obilazak i upoznavanje Dubrovnika potrebno je više, puno više vremena od onoga kojega možete odvojiti u jedno popodne stoga se iskreno nadamo da niste došli u jednodnevni posjet.

  Stradun, crkva sv. Vlaha, Onorfijeva česma, Rektorova palača, stara luka i tvrđava sv. Ivana tek je dio znamenitosti koje ćete vidjeti za obilaska Starog Grada. Napustili ste Dubrovnik, a da niste popili barem polusatnu kavu na Stradunu? Planirajte novi posjet!

  O Zagrebu

  Zagreb - glavni grad Hrvatske i sve značajnije turističko središte, a za obilazak vam kojega nisu nužni turistički vodiči. Osim povijesti i kulture koje se sažimaju u Gornjem i Donjem Gradu, Zagreb je sve jače središte zabave i dodatnih, novih, sadržaja.

  Shodno ćete tome u Zagrebu pored velikog broja: muzeja, galerija, izložbi i gradskih znamenitosti, naići na široki izbor: restorana, caffe barova, klubova, a u novije vrijeme i glazbenih te filmskih festivala.

  Primjer? INmusic, Zagreb International Blues Festival, Human Rights Film Festival te Zagreb film festival.

  Ako se već kakvim spletom okolnosti nađete u gradu za vrijeme održavanja jednog od ovih festivala, svakako predlažemo da ih posjetite.

  Ostajete li duže, preporučujemo vam da zavirite i na neku od top prirodnih lokacija u gradu. Primjer su svakako: Jarun, Bundek, Maksimir (ZOO Zagreb) te Medvednica. Pa iako su nacionalni parkovi poput Plitvičkih jezera i Krke ponešto dalje, ni Zagreb vas neće uskratiti za jedinstveni doživljaj svojih prirodnih ljepota i mira kojega te gradske lokacije pružaju svojim građanima, ali jednako tako i turistima.