Autobus - vozni red

08:00 15:56
Date: 23.10.2020.
08:00 15:56
7:57h 27
Učitavanje...
204 HRK
1
08:00 17:55
Date: 23.10.2020.
08:00 17:55
9:55h 1
Učitavanje...
234.72 HRK
1
15:30 23:21
Date: 23.10.2020.
15:30 23:21
7:51h 27
Učitavanje...
204 HRK
1
21:00 07:55
Date: 23.10.2020.
21:00 07:55
10:55h 1
Učitavanje...
234.72 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Zadar, HR
Udaljenost
Buses 4
Prosječno trajanje puta 8 h 42 min
Cijena karte od 202.2 HRK

  Dubrovnik - Zadar

  Vozeći se iz Dubrovnika do Zadra čeka vas ugodna vožnja autobusom. Na ruti ćete provesti tek nekolicinu sati, a za kojih 348 km puta ostavljate do povratka. Između ova dva grada linija autobusa polazi iz dana u dan po 5 puta.

  Za putovanje nam treba prosječno 3 sata i 48 minuta, a to vrijeme spavajte, ili zurite kroz prozor. Autobusni polasci već od 08:00 omogućuju nam da se nacrtamo na cilj u zacrtano vrijeme.

  Od mnogobrojnih tvrtki koje prelaze ovu distancu prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o.. Puno prijevozničkih poduzeća instant jamči i pregršt autobusnih linija te imate mogućnost planirati svoj dolazak u Zadar onda kada vam to najviše paše.

  Tijek vožnje i količina stajanja ovise o prijevozničkoj tvrtki i odabiru između novih i starih cesta, a najčešće se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevozničke tvrtke omogućile kupcima svojih usluga opuštajuću vožnju. Kod prelaženja puta vozač staje u prosjeku 5 puta, a ta pauziranja putovanja iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi predahnuli od puta.

  Kartu za jedan smjer po najnižoj cijeni nudi prijevoznik Autotrans d.o.o. i to već od 178 HRK. U suprotnosti s time kartu po najizdašnijoj cijeni kupcima nudi Flixbus. Cijena navedenog puta je 282.38 HRK.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik nudi svojim putnicima da provjere novi vozni red, prema tome ovdje ističemo tek da autobusna poduzeća na liniji idu od 08:00 do 22:00. Za nove informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite osobu zaposlenu na šalteru za informacije. Sjetite se da se popusti uglavnom odobravaju na određene kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Zadar

  • Autotrans d.o.o.
  • CROATIA BUS d.o.o
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Uranite li na autobusni kolodvor Dubrovnik, ne ulazite odmah u prvi birc. Kad stignete do zgrade kolodvora odite koju ulicu dalje kako bi osjetili grad i njegove starosjedioce još ovo malo vremena što imate.

  Kad smo već kod autobusnog kolodvora pametno je osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u toalet, jer nije neka fora sa 200 kn plaćati toalet manje od 5 HRK. No prije svega, ostavite svoju prtljagu u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice.

  Naime, u blizini kolodvora nalazi se golem broj raznih sadržaja i usluga. Zaista, svačeg oko kolodvora ima, preko manjih restorana do mjenjačnica. Jednom kada se riješite stvari, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav restoran i ondje guštajte do busa.

  Putovanje Dubrovnik - Zadar

  Veliki dio prijevozničkih tvrtki u Zadar upada za otprilike 3 sata. Imate li mogućnost birajte prijevozničku tvrtku po tome ide li autocestom i to zbog toga što je put njom udobniji te ćete na taj način brže doći do željene destinacije.

  Pauzira li vozač put i vožnju na stanici za benzin ovo uobičajeno iziskuje petnaestak minuta, točnije za toliko produžuje vaš dolazak u Zadar. Vrijeme putovanja ovisi o vrsti ceste kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o usputnim pauzama.

  Ističemo da su cijene sendviča i kave nesumnjivo skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na klasične kvartovske dućane pa sumnjamo da ćete u veliki shopping. No, tijekom stajanja barem imate dovoljno vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim suputnikom.

  Autobusni kolodvor Zadar

  Po dolasku na kolodvor stavite torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste maločas stigli pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i gradske znamenitosti te centralni trg u Zadru. Kolodvor za autobuse svojim posjetiteljima pruža mogućnost da odahnu u jednome od obližnjih fast food objekata i usput si ugrabe kakav ukusan zalogaj.

  Stupite u kontakt, tj. upoznajte tamošnje stanovnike i raspitajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih gradskih događanja. Naposljetku, po pronalasku hotela dignite si kovčege iz garderobe i krenite putem sobe, a nakon što se smjestite možete što god i to kako god želite, primjerice, malo odrijemati pa razgledavati, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Zadar

  Autobusi koji voze od Dubrovnika do Zadra opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet. Prijevoznici teže međunarodnim standardima kod opremanja autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje.

  Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte sasvim na tu mogućnost. WiFi mreža u busu je nešto na što se nije pametno skroz oslanjati, jer je nerijetko signal preopterećen zbog svih putnika u busu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Zadar

  Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion. Relacija Dubrovnik - Zadar pokrivena je različitim vozilima, pa slijedi evo usporedba busa s drugim sredstvima prijevoza.

  Vlak nije najbolje ikad moguće rješenje jer nužno znači izbor između tek nekoliko uopće dostupnih linija, a osim tog su željezničke karte očito skuplje. Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućava biranje između masu svakodnevnih kretanja te bezbrižnost i sigurnost tijekom vožnje. Vlastiti automobil se može činiti kao najbolje moguće rješenje za prijevoz, ali kod njega problematika oko isplativosti dobiva na važnosti sjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu.

  Zračna udaljenost je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je velika prednost aviona u usporedbi s busem, no putovanje avionom znači potrošiti više u odnosu na bus. Negativnost aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prijevozom do centra, naime, aerodromi se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete ponovno platiti.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Zadar

  U svakom slučaju, vozeći se autobusom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Dubrovnika do Zadar proći ćete: Mokošica, Zaton Veliki, Trsteno, i Slano. Kad se vozite busom možete promatrati područja koja prolazite, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta prekrasno je promatrati ih kroz autobus, jer tako brzo dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega nastojite posjetiti.

  O Dubrovniku

  Grad ćete detaljno upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite. Odbacite uobičajeni uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Dubrovnik, a da biste to i učinili morat ćete se umoriti. Prije svega, kad stignete u Dubrovnik prije se kretanja u avanturu osvježite, a za to je gradski kafić najbolji izbor budući da ondje možete bez žurbe popiti svoju kavu.

  Muzeji, galerije i kazališta lokacije su u Dubrovniku na kojima doznajete još više pa ih otkrijte da bi postali bogatiji za djeliće nekih dalekih povijesti i načina života. Svakako, gradski centar na samom je vrhu popisa, a tek kad njega obiđete slijede sve ostale povijesne znamenitosti Dubrovnika.

  Ako ste gladni odite putem do glavne gradske ulice, jer ćete hodajući njome naići na svakakve restorane - sve od tradicionalno-domaćih pa do meksičkih i kineskih.
  Grad Dubrovnik je okružen sljedećim gradovima: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje.

  O Zadru

  U Zadru i njegovom okruženju ćete naići na puno zapanjujuće prirode i parkova. Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od zadivljujuće starogradske jezgre do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. Zadar je za mnoge strance velika i davna želja pa zbog toga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo istraživanje.

  Od zelenila i voda do reprezentativnih građevina i dječjih igrališta - sve ovaj grad ima. Ne postoji ništa što Zadar nema, a sve to što ima bi se trebalo razgledati.

  Pod uvjetom da ste bar malo odvažni i snalažljivi moći ćete i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Zadru nisu neophodni.

  Za sve dvojbe i specifična pitanja obratite se zaposleniku u uredu za informacije, jer je on savršena osoba za saznati: vozni red, novosti, točne informacije i akcije. Promišljate li o tome gdje prolongirati svoje putovanje predlažemo ove destinacije u susjednim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Zadar se nalazi u blizini sljedećih gradova: Bihać, Zaton, Šibenik, Brodarica, i Knin.