Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik i Tivat.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Tivat, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Tivat

  Na liniji od Dubrovnika do Tivta slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 67,5 km. Ovo putovanje je jamčano mirno i sigurno.

  Moderne ceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Tivat putuje u pravilu gotovo svaki novi dan.

  Tu liniju vozi samo prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 07:00. Puno autobusnih tvrtki nudi mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati.

  Puno polazaka omogućava da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju dolazak u grad u konkretan sat i vrijeme te da prema tom planiraju svoj prijevoz do hotela. Valja spomenuti i da poduzeća za buseve na ovoj konkretnoj relaciji u okviru jednog dana uobičajeno prometuju 3 puta i to od 07:00 do 17:30.

  Prosječna cijena tog putovanja je 145 HRK. U tijeku prelaska puta autobus napravi pauzu od 2 do 3 puta, a za tih pauzi možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge.

  U slučaju da inzistirate na autobusni kolodvor sjetite se da ste kada dođete tamo u prilici priupitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete isplanirati iz svoje fotelje.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Tivat

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Autobusni kolodvor može, pristignete li puno prije od vremena polaska autobusa, ponuditi uistinu gomilu tamošnjih sadržaja i usluga. Za one iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Sitna napomena, provjerite imate li kovanice za: toalet, garderobu i parking, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati jedva 3 HRK za uslugu toaleta. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom.

  Pripazite da se vratite i budete na vrijeme na kolodvoru. Nije baš zgodno da vozač i svi putnici nestrpljivo čekaju samo tebe.

  Putovanje Dubrovnik - Tivat

  Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme provedeno na putu. Uoči puta potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici promatrati kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem.

  U redu, istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam je idući njom potrebno otprilike 1 sat. Međugradskim cestama trebat će vam duže da stignete kamo ste naumili te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Tivat

  Kad dođete na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a ako je krcata, tj. da nema mjesta saznajte postoji li i gdje se nalazi druga. U Tivtu prošetajte do obližnjeg birca pa odahnite i popijte kavicu, a onda dolazi vrijeme da obiđete smještaj, smjestite se i započnete svoju avanturu.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Tivat

  Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i WC, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na ruti od Dubrovnika do Tivta opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop.

  Internet u busu nerijetko ne radi kako treba. Putnici se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Tivat

  Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim prijevoznim sredstvima. Put od Dubrovnika do Tivta pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Isprva se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to apsolutno nije izolirani trošak.

  Dakle, niste si slobodni birati među brojnim polazaka, ali ste u prilici i slobodni osloboditi si nebrojene sate za put. Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira.

  Prijevoz autobusom jamči svima pristupačne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus jamči visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i sigurnost vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja. Svi već znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj oklici. Avionom je putovanje kraće je i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Tivat

  Vozeći se autobusom prolazite veliki broj predivnih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato nakon što dođete u kakav grad promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje. Putujući od Dubrovnika do Tivat proći ćete: Herceg-Novi, Kotor, i Budva.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku prvo prošećite i vidite centar. U ovom gradu tijekom obilaska posjetite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići definitivno se konzultirajte s starosjediocima i gradskim znancima, odnosno pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči.

  Središnji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne ukrasti si dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Tivtu

  Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Tivat je neupitno vaše odredište. Najvjerojatnije ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i urbani, moderan, životni stil.

  Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Ako bi željeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, imate ove: Umag, Rovinj, Novi Vinodolski, Zadar, Pag i Dubrovnik.