Autobus - vozni red

08:00 09:01
Date: 18.06.2019.
08:00 09:01
1:01h 4
Učitavanje...
46 HRK
1
09:00 09:59
Date: 18.06.2019.
09:00 09:59
0:59h 1
Učitavanje...
57 HRK
1
09:00 09:50
Date: 18.06.2019.
09:00 09:50
0:50h 5
Učitavanje...
44 HRK
1
15:00 15:59
Date: 18.06.2019.
15:00 15:59
0:59h 1
Učitavanje...
57 HRK
1
15:30 16:20
Date: 18.06.2019.
15:30 16:20
0:50h 4
Učitavanje...
45 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Ston, HR
Udaljenost
Buses 5
Prosječno trajanje puta 0 h 56 min
Cijena karte od 42.6 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Ston

  Vozeći se iz Dubrovnika do Stona čeka vas sigurna vožnja autobusom. Između ova dva grada autobusna redovna linija polazi u danu po 5 puta. Na ruti ćete provesti svega nekoliko sati, a pri tom 54,3 km asfalta ostavljate iza sebe.

  Autobusni polasci već od 07:15 obećavaju nam da stanemo, odnosno stignemo na odredište u ugovoreno vrijeme. Putovanje traje okvirno 51 minuta, a to vrijeme drijemajte, odnosno gledajte omiljenu seriju na tabletu.

  Od brojnih poduzeća koja prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Velik broj prijevoznika paralelno znači i masu linija na kojima prometuju busevi te imate priliku zakazati svoj dolazak u Ston onda kada vam najbolje odgovara.

  Vrijeme vožnje i broj zaustavljanja ovise o prijevozničkoj tvrtki i odabiru pravca putovanja, a obično se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevozničke tvrtke omogućile klijentima mirnu vožnju. Za vožnje vozač staje u prosjeku 5 puta, a ova stajanja iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi prošetali.

  Jednosmjernu kartu po najjeftinijoj cijeni nudi prijevoznik Autotrans d.o.o. i to po cijeni već od 44 HRK. Suprotno tome kartu po najizdašnijoj cijeni kupcima nudi CROATIA BUS d.o.o. Cijena tog puta je 57 HRK.

  Ne zaboravite da se popusti u glavnini odobravaju na strogo određene kategorije, kao primjerice one za: djecu, studente i umirovljenike. Busni kolodvor Dubrovnik nudi svojim putnicima da upoznaju novi vozni red, pa zato ovdje navodimo tek da busevi na liniji kreću od 07:15 do 16:00. Za detaljnije informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata pitajte osobu zaduženu za informacije.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Ston

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autotrans d.o.o.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Ukoliko uranite na autobusni kolodvor Dubrovnik, nemojte uletiti odmah u prvi birc. Kad stignete do zgrade kolodvora hodajte koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad i njegove domaćine još ovo kratko vrijeme do polaska autobusa.

  Kad smo već kod kolodvora pametno je osigurati si i koju kunu više za potrebe WC-a, jer nije guba sa novčanicom od 100 kn plaćati toalet cca 3 kune. Prije toga, ostavite svoje stvari u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno pripremiti si kovanice.

  Nakon što se riješite robe, a u slučaju da vam se ne pije kava potražite si kakav pub i ondje uživajući predahnite do kretanja. Naime, u blizini kolodvora smješten je zavidan broj primamljivih usluga i sadržaja. Zaista, svašta oko kolodvora ima, preko slastičarnica do bankomata.

  Putovanje Dubrovnik - Ston

  Imate li priliku birajte prijevozničku tvrtku po tome ide li autocestom i to zato što je put njom udobniji te ćete na taj način brže doći. Veliki dio prijevoznika u Ston upada za cca 51 minuta.

  Odluči li se vozač stati na benzinskoj pumpi ovo u prosjeku traje od 10 do 15 minuta, točnije za toliko oteže vaš dolazak u Ston. Vrijeme do dolaska ovisi o prometnici kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o usputnim pauzama.

  Napominjemo da su cijene proizvoda očito skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na regularne dućane pa sumnjamo da ćete u veću kupnju. No, tijekom stajanja barem imate sasvim dovoljno vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim suputnikom.

  Autobusni kolodvor Ston

  Glavni autobusni kolodvor svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih kafića i usput si ugrabe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor predajte torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste taman zakoračili pa pri tom svakako razgledajte i kulturno-povijesne znamenitosti te središnji trg u Stonu.

  Naposljetku, po pronalasku smještaja vratite si kofere iz garderobe i krenite pravcem smještaja, a nakon što se smjestite možete sve što zaželite i to na način na koji želite, primjerice, malo odrijemati pa razgledavati, odnosno obići centar pa odrijemati. Upoznajte gradske starosjedionce i raspitajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja u gradu.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Ston

  Autobusni prijevoznici teže međunarodnim standardima za opremanja autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje. Autobusi koji idu od Dubrovnika do Stona opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj mobitel.

  WiFi net u busu je nešto na što se nije pametno prejako oslanjati, jer je nerijetko signal pretrpan zbog velikog broja osoba u vašem busu. Neki autobusi imaju i toalet, ipak, ovo je puno češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte značajnije na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Ston

  Relacija Dubrovnik - Ston pokrivena je raznim oblicima prijevoza, pa slijedi evo usporedba busa s ostalim sredstvima prijevoza. Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi izbor između mnogo svakodnevnih kretanja te sigurnost za vožnje. Vlak nije nezamjenjivo rješenje jer u glavnini znači izbor između svega par uopće postojećih linija, a osim tog su cijene karata za vlak očigledno skuplje. Automobil se može činiti kao odlično rješenje za prijevoz, ali kod njega promišljanje o isplativosti dobiva na značenju sjetimo li se da je iznosu za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu.

  Slabost aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, aerodromi se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete ponovno platiti. Zračna razdaljina je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je nesumnjiva prednost aviona komparirano s busem, no ići na put avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Ston

  Dok putujete zašto ne promatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih prekrasno je promatrati ih kroz prozor busa, jer tako brzo dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega bi htjeli vidjeti. U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Dubrovnika do Ston proći ćete: Trsteno, Slano, Neum, i Opuzen.

  O Dubrovniku

  Prije svega, po stizanju u Dubrovnik prije se kretanja u avanturu osvježite, a za to je caffe bar super izbor budući da tamo možete u miru popiti kavu. Ne koristite uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Dubrovnik, a da biste to i uspjeli morat ćete se malo umoriti. Grad ćete ponajbolje upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu razgledajte.

  Svakako, gradski centar prvi je na popisu, a tek kad njega obiđete slijede ostale povijesno-kulturne znamenitosti Dubrovnika. Brojne galerije i muzeji lokacije su u Dubrovniku na kojima saznajete još više pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za djeliće nekih dalekih povijesti i načina života.


  Grad Dubrovnik je okružen sljedećim gradovima: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje. U slučaju da ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete idući po njoj naići na svakojake restorane - primjerice, preko mediteranskih pa do meksičkih i kineskih.

  O Stonu

  U Stonu i njegovom okruženju ćete naići na puno zapanjujuće prirode i parkova. Ston je za mnoge strance velika i davna želja pa zato predlažemo da se iz ovih stopa uputite u njegovo upoznavanje i istraživanje. Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od starogradske jezgre do suvremenijih sadržaja i gradskih novina.

  Ne, ne postoji to što Ston nema, a sve to što ima možete posjetiti. Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Stonu nisu apsolutno neophodni. Pod uvjetom da ste barem malo poduzetni sigurni ste i bez turističkih pratitelja.

  Za sve dvojbe i specifična pitanja obratite se osobi zaduženoj za informacije, jer je on najidealnija osoba za saznati: točne obavijesti, vozni red i akcije.
  Grad Ston je okružen sljedećim gradovima: Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica, i Dubrovnik. Mozgate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van RH: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).