Autobus - vozni red

08:00 12:25
Date: 28.02.2021.
08:00 12:25
4:26h 19
Učitavanje...
131 HRK
1
08:00 12:15
Date: 28.02.2021.
08:00 12:15
4:15h 0
Učitavanje...
128.60 HRK
1
15:30 20:08
Date: 28.02.2021.
15:30 20:08
4:39h 19
Učitavanje...
131 HRK
1
21:00 01:15
Date: 28.02.2021.
21:00 01:15
4:15h 0
Učitavanje...
128.60 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Split, HR
Udaljenost
Buses 4
Prosječno trajanje puta 4 h 16 min
Cijena karte od 128.6 HRK

  Dubrovnik - Split

  Dubrovnik – Split povezuje više dnevnih autobusnih linija.  Cijene putovanja su različite, a to naravno ovisi od niza faktora, pa ćete tako manje platiti kartu za putovanje koje je duže u odnosu na putovanje koje je kraće.

  Prosječno vrijeme za putovanje Dubrovnik – Split je 4 i pol sata za udaljenost od 230km.  Svi autobusi na relaciji Dubrovnik – Split su opremljeni klimom, TV i slobodnim bežičnim pristupom internetu.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik se nalazi u Gružu, dijelu Dubrovnika u kojem se također nalazi i luka, a sam Autobusni kolodvor Dubrovnik je od Starog Grada udaljen oko 2 km.

  Za razliku od Dubrovnika, Autobusni kolodvor Split je gotovo u samom centru grada, naslonjen na željezničku stanicu i u neposrednoj blizini trajektne luke.  Na splitskom kolodvoru možete ostaviti svoje stvari u garderobu kolodvora, kupiti pecivo, vodu kao i podići novac s bankomata.

  Kolodvor je smješten odmah do Dioklecijanove palače i glavnog splitskog šetališta Rive. Dodatne informacije možete dobiti na Info pultu Kolodvora.  Kupi kartu za autobus preko naše aplikacije i uživaj u preostalom slobodnom vremenu.

  Lista prijevoznika DU-ST

  • AP Imotski - Autoherc
  • AP Varaždin d.d.
  • Autopoduzeće Z - Imotski d.d.
  • Autotrans d.o.o.
  • Autotransport d.d. Šibenik
  • Croatia Bus d.o.o.
  • Črnja Tours d.o.o.
  • Globtour d.d.
  • Promet Makarska d.o.o.
  • Samoborček d.o.o. Samobor

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Autobusni kolodvor Dubrovnik se nalazi u Gružu i 2km je udaljen od centra grada, odnosno stare jezgre grada koja je pod zaštitom UNESCO-a od 1979. godine.  Na Autobusnom kolodvoru Dubrovnik je i jedina garderoba u gradu Dubrovniku gdje možete odložiti svoje stvari dok čekate slijedeći autobus, trajekt ili ste se jednostavno zaputili u šetnju gradskom jezgrom.

  Na samom Kolodvoru su dostupni Informativni ured Kolodvora i kiosk s dnevnim tiskom, te taxi.  S obzirom da je Dubrovnik turistički vrlo posječen i ta posječenost je u porastu ne samo iz godine u godinu nego iz dana u dan, bilo bi dobro imati rezerviranu kartu ili još bolje kupljenu unaprijed preko naše aplikacije, te ste si na taj način uštedjeli mnogo muke.

  Za početak, imate kupljenu kartu, rezervirano mjesto u autobusu, ne morate čekati u redu za kupiti kartu i nećete ostati bez mjesta zbog nepromišljenog čekanja u zadnji tren.  U svakom slučaju Autobusni kolodvor Dubrovnik je dobro povezan s više dnevnih linija s mnogim gradovima unutar Hrvatske i susjednih država, odnosno europskim centrima, pa tako vrlo jednostavno možete doći u Metković, Opuzen, Ploče, Makarska, Split, Zadar, Pula, Rijeka, Osijek, Zagreb itd., kao i za Sarajevo, Mostar, Banja Luka.

  Putovanje Dubrovnik - Split

  Hrvatska je moderna zemlja i promet kroz nju nije kompliciran, čak i ako ne idete autocestom što je, ipak, najbrže putovanje.  S obzirom da su i Dubrovnik i Split obalni gradovi, ne treba čuditi ako ste u autobusu koji vozi isključivo magistralnom cestom i staje na gotovo svakoj autobusnoj stanici u svakom mjestu između Dubrovnika i Splita. Prosječno putovanje između Dubrovnika i Splita je oko 4 i pol sata, a pejzaži koje ćete tom prilikom vidjeti sa sjedala autobusa će ostavljati bez daha.

  Autocesta u Hrvatskoj

  Splitski autobusni kolodvor

  Autobusni kolodvor Split je smješten odmah do Dioklecijanove palače koja je pod zaštitom UNESCO-a od 1979.  Na Autobusni kolodvor Split se naslanja željeznička stanica, a trajektna luka je odmah preko puta Kolodvora. Sve nabrojano uveliko olakšava prijevoz putnicima koji se služe raznim prijevoznim stredstvima, pa je na taj način jednostavno doputovati vlakom ili autobusom iz Zagreba u Split i dalje presjedati trajektom do nekog od otoka.

  Zbog velikih gužvi u turističkoj sezoni kartu je najbolje kupiti unaprijed preko aplikacije i na taj način rezervirati mjesto u autobusu, te uštedjeti vrijeme koje biste potrošili čekajući u redu na prodajnom mjestu.  Ne trebamo vam govoriti što možete učiniti sa slobodnim vremenom u Splitu, najvećem gradu na obali.

  Autobusni kolodvor Split je opremljen svime što bi jednom putniku eventualno moglo zatrebati, a zbog neposredne blizine poznatog šetališta i stare jezgre grada, ono što ne možete naći na samom Kolodvoru sigurno možete naći na smo koju minutu hoda od Kolodvora.

  Odlazak u Zagreb, Zadar, Pulu, Rijeku, Karlovac, Plitvička jezera, Osijek ili bilo koje drugo mjesto u Hrvatskoj s ovog kolodvora nije nikakav problem. Sve dodatne informacije možete potražiti na Info pultu Kolodvora.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Split

  Autobusi koji voze između dvije destinacije Dubrovnik – Split su ugodni, svaki ima klimu, TV te besplatan WI-FI, a u nekim autobusima ćete biti u mogućnosti i priključiti smartphone ili laptope na punjenje jer imaju utičnice za napajanje.  S opremom koju nude autoprijevoznici u svojim autobusima svako putovanje bi trebalo biti ugodno.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Split

  Možda je vožnja autobusom duža za sat vremena u odnosu na vožnju vlastitim ili unajmljenim vozilom, ali je u svakom slučaju jeftinija osobito ako putujete sami u vozilu i vozite se autocestom.

  Cijena karte u jednom smijeru Dubrovnik – Split se kreće od 89 HRK do 123 HRK, odnosno 11,83 EUR do 16,35 EUR.  Dubrovnik i Split su povezani ne samo autobusnim prijevozom nego i zračnim, ali zamislite samo koliko dugo bi to putovanje trajalo kad se tome pridodaju prijave u zračnim lukama minimalno pola sata prije polijetanja, pa sve druge aerodromske prepreke koje morate proći, a o cijeni karte da i ne govorimo.  Putovanje autobusom, osobito ako je u predvečerje može biti nezaboravan doživljaj pogotovo ako se vozite magistralnom cestom uz obalu.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Split

  Autobusnom linijom Dubrovnik – Split voze autoprijevoznici: Croatia Bus, Autotrans i Autoherc.  Mjerila za kupnju karte nema, izuzev onoga koji dio dana vam odgovara za putovati, pa tako npr. autoprijevoznik Croatia Bus ima i najskuplju i najpovoljniju kartu.

  Dakle, rečeno je da osobitog mjerila za cijenu karte nema, pa tako niti broj stajanja na autobusnim stanicama, a negdje je to čak i 19 stajanja, ne produžava vrijeme putovanje niti smanjuje cijenu. 

  Croatia Bus staje u: Metković, Opuzen, Ploče, Vrgorac, Imotski s jednom linijom, a s drugima: Metković, Opuzen, Ploče, Makarska ili Metković, Opuzen, Vrgorac, Dugopolje i dr.

  Autotrans nudi e-Ticket, što znači da ne morate printati kartu nego samo pokazati kod koji dobijete u mailu nakon što ste kupili autobusnu kartu preko Vollo aplikacije, ali u isto vrijeme ima autobusnu liniju Dubrovnik – Split s najviše stajanja na autobusnim stanicama pa tako staje u: Mokošica, Zaton Veliki, Trsteno, Slano, Ston, Opuzen, Ploče, Gradac, Zaostrog, Drvenik, Živogošče, Igrane, Podgora, Tučepi, Makarska, baška Voda, Brela, Omiš i Dugi Rat.

  Autoherc staje na samo tri autobusne stanice do odredišta: Metković, Ploče, Makarska.

  Trsteno je poznato po jednom od najstarijih arboretuma u  Europi koje je sagrađeno u 15. stoljeću. U njemu su snimane scene iz vrtova, palača i dvoraca grada King’s Landing iz svjetski popularne serije Igra prijestolja. Pa je tako kip Neptuna i fontana s bazenom u kojem plivaju ribice samo dio od mnogih impresivnih scena.

  Ston ima jedinstvene spomenike koji prikazuju njegovu dugu i slojevitu prošlost. Na prvom mjestu su svakako stonske zidine iz 14. stoljeća. Smatra se da su Stonske zidine najduže srednjovjekovne zidine u Europi, a jedinstvene po sačuvanosti i ljepoti. Stonske zidine i Solana su ono što vizualno ocrtava Ston. U Hrvatskoj postoje tri solane, jedna od njih je u Stonu, smatra se da je najstarija u Europi, a moguće i u svijetu, potječe iz 14 stoljeća.

  Opuzen je mali gradić koji se prije svega bavi poljoprivredom, ali je i vrlo poznat po gastronomskoj ponudi jegulja koje se love u Neretvanskom kanalu.

  Makarska ima jednu od najljepših rivijera.  Poznata je po svojim dugim pješčanim plažama i borovima koji je okružuju pa je zbog lijepe plaže i hladovine vrlo poželjna turistička destinacija ljeti.

  Omiš je mali grad stisnut u stijene, s nevjerojatnim krajolikom rijeke Cetine, koji pored ljetnog turizma i kupanja na predivnim Omiškim plažama nudi i avanturistički turizam pa tako ima rafting rijekom Cetinom, Zip-Line, planinarenje do Fortice itd.

  O Dubrovniku

  Što reći o gradu u koji dolaze milijuni turista godišnje? Što reći o gradu u kojemu su snimani nastavci najgledanijih svjetskih serija poput Igra prijestolja i Ratovi zvijezda? Što reći o gradu koji je na UNESCO-voj listi Svjetski zaštićene baštine od 1979. godine? Uistinu, što reći?

  Dubrovnik

  Jedan dan je malo za upoznati Dubrovnik, ali je dovoljno za zavoljeti ga i vraćati mu se.  Uske ulice odozgo prema dole i odozdo prema gore pune „skalina“ u kojima se gubite ali i pronalazite, zidine koje čine obruč oko grada, Stradun, crkva sv. Vlaha, Onorfijeva česma, Rektorova palača, stara luka i tvrđava sv. Ivana samo su neke od znamenitosti koje ćete vidjeti prilikom obilaska Starog Grada.

  Priča o Dubrovniku ne može stati niti u cijeli jedan članak i zato ćemo mi ovdje stati, golicajući maštu svima onima koji do sada nisu bili u Dubrovniku.

  O Splitu

  Posjetom Splitu iz Dubrovnika nećete biti nimalo zakinuti za ljepotu arhitekture, povijesti koja je duga preko 1700 godina, Dioklecijanovom palačom koja je, također, na UNOSCO-voj listi Svjetske zaštićene baštine od 1979. godine.  Šetajući kroz ovaj grad možete vidjeti različite arhitektonske izričaje od antike, srednjeg vijeka pa do današnje moderne arhitekture.

  Uživat ćete u jedinstvenoj Dalmatinskoj gastronomiji, filmskim, kazališnim i glazbenim festivalima, a društveni život najbolje osjetiti na Rivi, najpoznatijem šetalištu u Splitu.

  Split

  Dakle, pored spomenute Dioklecijanove palače, te crkve sv. Duje koja je tik do nje, ne zaboravite obići i Prokurative, dodirnuti nožni palac (za sreću) na kipu Grgura Ninskog, popiti kavu na Rivi, popeti se na brdo Marjan, te okupati na poznatoj plaži Bačvice.

  Najveći dio svjetski poznate serije Igre prijestolja ja sniman u Dubrovniku, ali jeste li znali da je dio sniman i u Splitu, odnosno njegovoj neposrednoj okolici?! Pa tako imate lokaciju snimanja u Dioklecijanovoj palači u samom centru Splita, te tvrđavu Klis i dvorac Kastilac.  Nakon svega spomenutog ne treba se čuditi što Splićani svoj Split zovu „cvit Mediterana“.  Dođite i uvjerite se! 

  Vjerojatno ste se, kao i mnogi drugi, naknadno dosjetili što ste u Dubrovniku propustili vidjeti pa u slučaju da se vraćate iz Splita za Dubrovnik znate što vam je činiti.