Autobus - vozni red

08:00 11:52
Date: 18.06.2019.
08:00 11:52
3:52h 17
Učitavanje...
118 HRK
1
09:00 13:06
Date: 18.06.2019.
09:00 13:06
4:06h 15
Učitavanje...
106 HRK
1
15:30 19:37
Date: 18.06.2019.
15:30 19:37
4:07h 17
Učitavanje...
118 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Omiš, HR
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 4 h 2 min
Cijena karte od 102.8 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Omiš

  Na putu iz Dubrovnika do Omiša čeka vas mirna vožnja autobusom. Između ova dva grada linija autobusa polazi svakodnevno po 2 puta. Na putu ćete provesti par sati, a prilikom kojih 199 km cestovnog puta ostavljate u prošlosti.

  Autobusni polasci već od 08:00 omogućuju nam da stanemo, odnosno stignemo na odredište u zacrtano vrijeme. Trajanje putovanja je cca 2 sata i 40 minuta, a to vrijeme istražujte o mjestu u koje putujete, iliti rješavajte križaljku.

  Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o.. Mnoštvo prijevozničkih poduzeća automatski osigurava i pregršt autobusnih linija te imate priliku zakazati svoj dolazak u Omiš kad god vam treba.

  Trajanje vožnje i broj stajanja ovise o prijevozničkom poduzeću i odabiru puta, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi autobusni prijevoznici omogućili turistima udobnu vožnju. Tijekom vožnje autobusni prijevoznik staje u prosjeku 2 puta, a ta stajanja iskoristite da bi si kupili štogod slatko, ali i kako bi prošetali.

  Jednosmjernu kartu po najprihvatljivijoj cijeni u ponudi ima prijevoznik Autotrans d.o.o. koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cijeni od 115 HRK.

  Zapamtite da se popusti u pravilu odobravaju na strogo određene kategorije, kao primjerice za: djecu, studente i umirovljenike. Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata pitajte osobu zaduženu za informacije. Glavni autobusni kolodvor Dubrovnik nudi svojim posjetiteljima da provjere novi vozni red, stoga ovdje navodimo tek da busevi na liniji putuju od 08:00 do 15:30.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Omiš

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Autotrans d.o.o..

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  U slučaju da dođete ranije na autobusni kolodvor Dubrovnik, ne idite odmah u prvi birc. Kad stignete do zgrade kolodvora odite koju ulicu dalje kako bi osjetili grad i njegove domaćine još ovo malo vremena što imate.

  Kad smo već kod autobusnog kolodvora pametno je osigurati si i koju kunu više za potrebe WC-a, jer nije zabavno sa novčanicom od 200 HRK plaćati toalet max. 3 kn. Prije svega, ostavite kovčege u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno osigurajti si kovanice.

  Naime, u neposrednoj blizini kolodvora smješten je golem broj primamljivih usluga. Zaista, svašta oko kolodvora ima, od pekarnica pa sve do pošte. Kad se riješite stvari, a ukoliko vam se ne pije kava potražite si kakav pub i ondje predahnite do polaska.

  Putovanje Dubrovnik - Omiš

  Najveći dio prijevozničkih tvrtki u Omiš dolazi za prosječno 2 sata. Imate li mogućnost birajte tvrtku po tome ide li autocestom i to jer je put njom lakši te ćete na taj način brže doći do željene destinacije.

  Pauzira li vozač put i vožnju na stanici za benzin ovo obično iziskuje petnaestak minuta, točnije za toliko oteže vaš dolazak u Omiš. Vrijeme provedeno na putu ovisi o prometnici kojom se vozite, ali sasvim očito i o stajanjima.

  No, tijekom stajanja barem imate ni premalo ni previše vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Naglašavamo da su cijene najosnovnijih potrepština za put osjetno skuplje na ovim stajalištima u odnosu na obične gradske dućane pa sumnjamo da ćete u veliki shopping.

  Autobusni kolodvor Omiš

  Po dolasku na kolodvor predajte kofere u garderobu i slobodni razgledajte grad, iliti mjesto u koje ste došli pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i važne znamenitosti grada te najpopularniji trg u Omišu. Kolodvor za autobuse svojim gostima pruža mogućnost da zasjednu u jednome od obližnjih restorana i usput si nabave kakav kvalitetan zalogaj.

  Kontaktirajte tamošnje stanovnike i pitajte ih o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja. Konačno, po pronalasku prenoćišta pokupite kovčege iz garderobe i krenite ususret hostela, a nakon što se smjestite možete sve što poželite i to kako god želite, primjerice, ubiti oko pa u život, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Omiš

  Prijevozničke tvrtke teže međunarodnim standardima prilikom opremanja buseva pa kvalitetna oprema ne čudi. Autobusi koji prometuju na liniji od Dubrovnika do Omiša opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop.

  Internet u busu je nešto na što se nije mudro skroz oslanjati, jer je nerijetko signal zagušen zbog svih putnika u vašem autobusu. Neki autobusi imaju i toalet, no, ovo je više iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte potpuno na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Omiš

  Relacija Dubrovnik - Omiš pokrivena je svakakvim vozilima, pa slijedi evo usporedba busa s drugim vozilima. Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Vlak nije najbolje ikad moguće rješenje jer u glavnini podrazumijeva odabir između tek nekoliko uopće dostupnih linija, a osim tog su iznosi karata za vlak bez zabune skuplje. Vlastiti automobil se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega pitanje isplativosti dobiva na važnosti prisjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između velikog broja svakodnevnih polazaka te visoku udobnost i sigurnost vožnje.

  Zračna kilometraža je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona nad busem, no putovanje avionom znači izdvojiti više novca za kartu u odnosu na bus. Mana aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, luke za avione se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz će vas ponovno koštati.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Omiš

  U svakom slučaju, tijekom putovanja busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Dubrovnika do Omiš proći ćete: Mokošica, Zaton Veliki, Trsteno, i Slano. Dok putujete zašto ne promatrati mjesta kojima idete, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta vrijedno je promatrati ih kroz prozor busa, jer tako ekspresno dobijete ideju o još jednom gradu kojega planirate upoznati.

  O Dubrovniku

  Grad ćete pobliže upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Prije svega, kad dođete u Dubrovnik za početak se osvježite, a za to je caffe bar najbolji izbor budući da ondje možete bez žurbe popiti kavu. Ne koristite uobičajeni javni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Dubrovnik, a da biste to i učinili morat ćete se malo iscrpiti.

  Svakako, gradski centar na samom je vrhu popisa, a tek kad njega obiđete slijede druge povijesne znamenitosti Dubrovnika. Muzeji i galerije lokacije su u Dubrovniku na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za djeliće nekih tuđih povijesti i načina života.

  U slučaju gladi uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na svakakve restorane - primjerice, preko tradicionalno-domaćih sve do meksičkih.
  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje.

  O Omišu

  U Omišu i njegovom okružju ćete naći puno gotovo magično lijepe prirode i parkova. Omiš je za mnoge posjetitelje velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa radi toga predlažemo da se sad i ovdje uputite u njegovo razgledavanje. Ovaj grad je “natrpan” poviješću i kulturom - sve od starogradske jezgre do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma.

  Ne postoji to što Omiš nema, a sve to što ima se može otkriti. Zelenilo, vode, igrališta i divna zdanja - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Omišu nisu apsolutno neophodni. Ako ste imalo poduzetni sigurno ćete moći i bez turističkih pratitelja.


  Grad Omiš se nalazi u blizini sljedećih gradova: Split, Mostar, Mostar, Bugojno, i Zaton. Mozgate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Europi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Za sve informacije obratite se zaposleniku u uredu za informacije, jer je on najidealnija osoba za saznati: točne obavijesti, vozni red i akcije.