Autobus - vozni red

08:00 11:07
Date: 18.06.2019.
08:00 11:07
3:08h 14
Učitavanje...
106 HRK
1
09:00 12:11
Date: 18.06.2019.
09:00 12:11
3:11h 12
Učitavanje...
104 HRK
1
15:30 18:37
Date: 18.06.2019.
15:30 18:37
3:08h 14
Učitavanje...
106 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Makarska, HR
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 3 h 9 min
Cijena karte od 100.9 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Makarska

  Na ruti ćete provesti samo par sati, a tijekom kojih 153 km asfalta ostavljate do povratnog putovanja. Između ova dva grada autobusna linija polazi svakodnevno po 5 puta. Vozeći se iz Dubrovnika do Makarske čeka vas lagana vožnja autobusom.

  Putovanje traje okvirno 2 sata i 24 minuta, a to vrijeme tiho razgovarajte, tj. zurite kroz prozor. Autobusni polasci već od 06:00 garantiraju nam da dođemo na cilj u pravo vrijeme.

  Puno prijevozničkih poduzeća instant garantira i cijelo bogatstvo busnih linija te imate mogućnost dogovoriti svoj dolazak u Makarska u sat koji vam to najviše paše. Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Dužina vožnje i broj stajanja ovise o prijevozničkom poduzeću i odabiru puta, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevoznici omogućili svojim korisnicima odličnu vožnju. Za prelaska puta autobusni prijevoznik staje u prosjeku 5 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi obavili toalet.

  Kartu u jednom smjeru po najnižoj cijeni u ponudi ima prijevoznička tvrtka CROATIA BUS d.o.o i to u iznosu od 87 HRK. Kontra toga kartu po sada najvišoj cijeni prodaje Autotrans d.o.o.. Cijena tog puta je 102 HRK.

  Središnji autobusni kolodvor Dubrovnik nudi svojim posjetiteljima da provjere novi vozni red, zbog toga ovdje spominjemo tek da prijevozničke tvrtke na liniji kreću od 06:00 do 21:00. Za nove informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata kontaktirajte zaposlenika koji je zadužen za informacije. Ne zaboravite da se popusti nerijetko odobravaju na konkretne kategorije, kao na primjer one za: djecu, studente i umirovljenike.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Makarska

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autotrans d.o.o.
  • Autoherc

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  U slučaju da dođete ranije na autobusni kolodvor Dubrovnik, ne idite odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade kolodvora prošećite koju ulicu dalje kako bi upoznali grad i njegove stanare još ovo malo vremena.

  Kad smo već kod kolodvora ne bi bilo loše osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u toalet, jer nije najpristojnije sa novčanicom od 100 kn plaćati toalet 2-3 kn. Prvo ipak, ostavite svoje stvari u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno osigurajti si kovanice.

  Kada se riješite kofera, a ukoliko vam se ne pije kava potražite si kakav lounge bar i ondje odmorite do kretanja. Naime, u okružju kolodvora nalazi se ogroman broj raznovrsnih usluga i sadržaja. Zaista, svačega oko kolodvora ima, od pekarnica do bankomata.

  Putovanje Dubrovnik - Makarska

  Većina poduzeća u Makarska dolazi za cca 2 sata. Imate li priliku birajte tvrtku po tome ide li autocestom i to zbog toga što je put njom lagodniji i sigurniji te ćete na taj način brže doći.

  Odluči li se vozač stati na stanici za benzin ovo najčešće uzima desetak minuta, točnije za toliko produljuje vaš dolazak u Makarska. Vrijeme za koje bus stiže na cilj ovisi o tipu ceste kojom idete, ali sasvim očito i o stajanjima.

  No, tijekom stajanja barem imate sasvim dovoljno vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Upozoravamo da su cijene svih proizvoda očito skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na uobičajene dućane pa sumnjamo da ćete u veliki shopping.

  Autobusni kolodvor Makarska

  Po dolasku na kolodvor predajte prtljagu u garderobu i slobodni razgledajte grad, tj. mjesto u koje ste taman zakoračili pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i gradske znamenitosti te glavni trg u Makarskoj. Kolodvor za autobuse svojim posjetiteljima pruža mogućnost da opuste se u jednome od obližnjih caffe barova i usput si kupe kakav ukusan zalogaj.

  Kakogod, po pronalasku smještaja podignite robu iz garderobe i krenite pravcem hostela, a nakon što se smjestite možete što god i to na način na koji želite, primjerice, ubiti oko pa u život, odnosno ići u život pa kasnije nadoknaditi san. Kontaktirajte tamošnje stanovnike i informirajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Makarska

  Prijevoznici teže međunarodnim standardima tijekom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema ne iznenađuje. Autobusi koji prometuju od Dubrovnika do Makarske opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj laptop.

  WiFi net u busu je nešto na što se nije zgodno potpuno oslanjati, jer je nerijetko signal pretrpan zbog svih putnika u autobusu. Neki autobusi imaju i toalet, no, ovo je rađe iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte sasvim na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Makarska

  Linija Dubrovnik - Makarska pokrivena je svakakvim prijevoznim sredstvima, pa sada slijedi usporedba busa s ostalim prijevoznim sredstvima. Najčešća prijevozna sredstva su: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Vlak nije idealno rješenje jer najčešće podrazumijeva biranje između svega par dostupnih linija, a osim tog su željezničke karte bez zabune skuplje. Uz ponudu široko pristupačnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između velikog broja dnevnih kretanja te visoku udobnost i sigurnost vožnje. Automobil se može činiti kao odlično rješenje za prijevoz, ali kod njega promišljanje o isplativosti dobiva na vrijednosti padne li nam na pamet da je cijeni za gorivo potrebno dodati i cifru cestarine.

  Zračna kilometraža je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je znatna prednost aviona komparirano s busem, no putovanje avionom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus. Mana aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prijevozom do gradskog središta, naime, zračne luke se u glavnini nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Makarska

  U svakom slučaju, tijekom putovanja busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Dubrovnika do Makarska proći ćete: Podgorica, Petrovac na Moru, Budva, i Tivat. Dok putujete slobodni ste promatrati mjesta kojima idete, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih prekrasno je promatrati ih kroz prozor busa, jer tako u trenu dobijete ideju o novom gradu kojega bi htjeli obići.

  O Dubrovniku

  Grad ćete ponajbolje upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Prije svega, kad dođete u Dubrovnik prvo se odmorite, a za to je gradski kafić super izbor budući da ondje možete lagano popiti svoje piće. Zanemarite uobičajeni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Dubrovnik, a da biste to i napravili morat ćete se zadihati.

  Svakako, gradski centar čini sam vrh popisa, a tek kad njega obiđete slijede druge stare i one novije znamenitosti Dubrovnika. Muzeji, galerije i kazališta lokacije su u Dubrovniku na kojima saznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih tuđih povijesti i načina života.


  Grad Dubrovnik je okružen sljedećim gradovima: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje. Ogladnite li odite putem do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na raznorazne restorane - primjerice, preko tradicionalnih do kineskih.

  O Makarskoj

  U Makarskoj i oko njega ćete naići na puno divne prirode i parkova. Ovaj grad je “natrpan” poviješću i kulturom - sve od starogradske jezgre do zapanjujućih novih zdanja. Makarska je za mnoge strance velika želja i davni san pa iz tog razloga predlažemo da se iz ovih stopa uputite u njegovo istraživanje.

  Ne, ne postoji to što Makarska nema, a sve to što ima bi se trebalo razgledati. Od zelenila i voda do reprezentativnih građevina i dječjih igrališta - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Makarskoj nisu posve nužni. Uz uvjet da ste bar malo poduzetni i snalažljivi nemate brige i bez turističkih pratitelja.

  Razmišljate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije izvan RH: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Makarska je okružen sljedećim gradovima: Split, Mostar, Mostar, Bugojno, i Brodarica. Za sva pitanja obratite se uredu za informacije, jer je on idealna osoba za saznati: vozni red i razne nove obavijesti.