Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik i Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

   

  Dubrovnik - Kotor

  Relaciju Dubrovnik – Kotor povezuje više dnevnih autobusnih linija s prosječnom cijenom od 135 HRK odnosno 18,3 EUR.  Bez obzira na dan u tjednu bit ćete u mogućnosti birati između jutarnjih i kasno popodnevnih linija koje povezuju Dubrovnik – Kotor. 

  Prosječno putovanje na relaciji Dubrovnik – Kotor je oko 2 sata za prijeđeni cestovni put od 92km.

  Autobusi koji voze na ovoj liniji su uglavnom opremljeni po europskim standardima a to uključuje da imaju AC, u većini slučajeva pružaju uslugu besplatnog Wi-FI tijekom vožnje, te imaju TV i utičnice za napajanje.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik se nalazi u Gružu, dijelu grada Dubrovnika u kojemu je luka, odnosno pristanište brodova, a od centra grada je udaljen nekih 2km ili 15tak minuta šetnje.  Autobusni kolodvor Kotor odnosno Glavna autobuska stanica Kotor se nalazi u samom središtu Kotora.  U sklopu kolodvora imate sve što vam treba od klimatizirane čekaonice, bankomata, toaleta, kioska s dnevnim tiskom i napitcima itd.

  Lista prijevoznika na liniji Dubrovnik - Kotor

  • Croatia Bus
  • Globtour

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Autobusni kolodvor Dubrovnik u sklopu Kolodvora ima Informativni ured, kiosk s dnevnim tiskom, bankomate, kao i taxi stajalište.  Kolodvor se nalazi u neposrednoj blizini luke Gruž, odnosno nekih 2km od centra grada Dubrovnika. 

  Na ovom kolodvoru se nalazi jedina garderoba za odlaganje vaših stvari odnosno prtljage u čitavom gradu, pa imajte to na umu ako poželite prošetati do stare jezgre grade dok čekate na polazak autobusa.

  Bilo bi više nego dobro imati rezerviranu ili unaprijed kupljenu kartu osobito u vrijeme turističke sezone.  Zbog velikog priliva stranih gostiju u Dubrovnik koji se na dnevnoj bazi mjeri u tisućama, a šire se glasine da će Grad Dubrovnik ograničiti ulazak turista u staru gradsku jezgru na 8,000 dnevno.  Zamislite onda koliko turista dnevno prođe Dubrovnikom?  Ovdje nije pitanje čekanja u redu ispred Ureda za kupovinu karata na Kolodvoru, nego je pitanje hoće li te iste karte biti u prodaji onog momenta kad vi dođete na red za kupovinu. 

  Najbolji i najpouzdaniji način za online kupovinu karata je preko naše, Vollo aplikacije.

  Kako god, Autousni kolodvor Dubrovnik je dobro povezan s drugim kolodvorima po Hrvatskoj, pa je jednostavno i bez presijedanja doći čak i u udaljenije krajeve Hrvatske, odnosno doseći autobusne linije poput Split, Zadar, Rijeka, Pula, Zagreb itd.  S obzirom da se Dubrovnik nalazi na krajnjem jugu RH, ne treba vas čuditi niti dobra autobusna povezanost s Crnom Gorom i odredištima poput: Budva i Podgorica, Bosnom i Hercegovinom odnosno autobusna povezanost sa gradovima poput: Sarajevo i Mostar ili nekim drugim europskim centrima.

  Putovanje Dubrovnik - Kotor

  Budući da su i Dubrovnik i Kotor gradovi na obali Jadranskog mora, a udaljenost između ova dva grada je samo 93km to ćete više uživati u pogledu kroz prozor sa svog sjedala u autobusu dok se budete vozili ovom živopisnom rutom.  Trajanje putovanja na relaciji Dubrovnik – Kotor je od 2 sata do 2 i pol sata, a autobusi na ovoj relaciji voze tijekom cijele godine.

  Autobusni kolodvor Kotor

  Autobusni kolodvor Kotor je izgrađen 1981. godine.  Kolodvor u Kotoru pruža usluge prijevoza unutar Crne Gore kao i međunarodne rute.  Kolodvor ima 10 perona, parking za autobuse, taxi vozila i vozila za goste kolodvora.

  Ovaj kolodvor ima klimatiziranu čekaonicu, garderobu, bankomat, caffe bar, kisosk s dnevnim tiskom i drugim sadržajem, ured za prodaju karata i turističku agenciju gdje ćete saznati sve informacije koje vas o Kotoru zanimaju.

  Ne treba zaboraviti da je radno vrijeme ovog kolodvora od 06:00h do 22:00h svakog dana.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Kotor

  Autobusi koji voze na relaciji Dubrovnik – Kotor su opremljeni po najnovijim europskim standardima i shodno tome u autobusima očekujte AC, TV, Wi-Fi i utičnice za napajanje mobitela, tableta ili laptopa.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Kotor

  Dubrovnik i Kotor su dvije apsolutno najposjećenije destinacije na Jadranu.  Oba od ova dva grada će vas iznenaditi svojom veličanstvenom ljepotom i bogatom povijesnom jezgrom zbog čega i jesu uvršteni na UNESCO-vu listu.  Svaki putnik koji je u Dubrovniku razmišlja i o načinu na koji može doći do Kotora.  Načini su brojni, ali je jedan najjeftiniji.  Dakle, ako iznajmite vozilo u Dubrovniku koje će u ovisnosti od veličine vozila koštati od 20 EUR do 75 EUR za 1-2 dana, u startu plažate više nego cijenu autobusne karte.  Za ovako malu udaljenost od samo 93km uistinu se ne isplati ići avionom, osobito što zračne luke nisu u samom središtu grada pa pored skuplje avionske karte plaćate i prijevoz do aerodroma odnosno od aerodroma.  Kao što smo već spomenuli cijena karte za Dubrovnik – Kotor u jednom smjeru iznosi 135 HRK ili 18,3 EUR, samo putovanje ne traje dugo, osobito ako putujete magistralnom cestom uz obalu te pred sobom imate pejzaže od kojih vam svako malo zastaje dah.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Kotor

  Na relaciji Dubrovnik – Kotor voze autoprijevoznici Croatia Bus i Globtour.  Stajanja na drugim kolodvorima zbog ulaska novih putnika u autobus se mjere od jednog stajanja do četiri stajanja u ovisnosti od vremena polaska. Pa tako možete očekivati stajanje u Debeli Brijeg, Igalo, Herceg Novi i Risan.

  Igalo je gradić u Crnoj Gori u kojem je najpoznatija djelatnost turizam odnosno banjsko lječilište koje s preko 200 sunčanih dana tijekom godine, bujnom vegetacijom, mineralnom vodom i ljekovitim odnosno radioaktivnim blatom može graditi takvu djelatnost.  Već tradicionalni gosti svake godine su iz nordijskih zemalja.  Igalo, također, brojnim posjetiteljima nudi predivne plaže, a prosječna temperatura morske vode je uvijek za jedan stupanj viša u odnosu na vanjsku iz razloga što se na tim kupalištima rasprotire plićak nalik na lagunu a plaže zbog sastava pijeska imaju svojevrsno ljekovito svojstvo.

  Herceg Novi se nalazi između planinskog masiva Orjena i ulaza u Boko-kotorski zaljev.  Prvo što ćete primijetiti u ovom gradu je dugo šetalište uz samo more koje spaja Herceg Novi i Igalo.  Neke biljke na ovom šetalištu su toliko stare i rijetke da nije slučajno da ovdje dođu biolozi kako bi vidjeli različite vrste palminog drveta, magnolije, eukaliptusa, kaktusa i mnoge druge koje ćete naći na ovoj šetnici. Škver je u samom centru šetnice, a ponad Škvera nalazi se kula Forte Mare koju je bosanski kralj Tvrtko I sagradio 1382. godine.  Druga tvrđava koja se ističe po svojoj važnosti je svakako Kanli kula odnosno Krvava kula kad se prevede s turskog jezika.  Ona stoji na visini od 85 m iznad mora i svojom veličinom i visinom na kojoj se nalazi dominira ovim područjem te je zbog toga najbolje mjesto za fotografirati panoramu Herceg Novog.  Ivo Andrić, poznati nobelovac s ovih prostora je opisao ovaj obalni grad kao grad vječnog zelenila, sunca i stepenica.  Na vama je da dodate svoj opis ovom prelijepom primorskom gradiću

  O Dubrovniku

  Kao „biser Jadranskog mora“ ga je opisao George Bernard Shaw i uistinu je teško sažeti par rečenica u odlomak o Dubrovniku kad se o njemu može napisati knjiga.  Dubrovnik nije interesanan samo običnim ljudima, interesantan je filmskoj industriji, interesantan je povjesničarima, enolozima, gastrolozima, kulturolozima. Ukratko, svima!  Dubrovnik je jedan od najposjećenijih gradova u Hrvatskoj, a zbog starosti Starog grada (prvi put se spominje 867. godine) koji se našao među privilegiranim na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1979. godine, gradske vlasti Dubrovnika razmatraju odluku o ograničenju ulaska posjetitelja u Stari grad na 8,000.  Stoga se nemojte iznenaditi ako ove godine budete čekali na ulazak u staru jezgru Dubrovnika.

  Dubrovnik je uvijek bio filmovizičan, ali je ipak svjetsku slavu stekao kroz poznate svjetske serije koje su se tu snimale poput Igre prijestolja i Zvjezdanih staza, a ovih dana se, u Dubrovniku također, snima Robin Hood, s oskarovcem Jamie Fox u glavnoj ulozi i Leonardom DiCaprio kao producentom filma.

  Najpoznatije znamenitosti ne možete izbjeći u Dubrovniku ako ste ušli u Stari grad, jer sve je tu.  Najviše vremena ćete provesti oko prstenasto postavljenih tvrđava iz 15. stoljeća koje su presječene s 300 metara dugim Stradunom.  Sa Straduna ćete vjerojatno poći u obilazak poznatih dubrovačkih zidina, na povratku u stari grad vidjet ćete veliki toranj sa satom iz 1444, Onorfijevu fontanu, Rektorovu palaču, crkvu sv. Vlaha, staru luku, tvrđavu sv. Ivana i mnoge druge znamenitosti ovoga grada.  I da, mala napomena, svakako obujte nešto udobno na noge, jer ćete hodati i hodati i hodati, i penjati se uz „skale“ i silaziti, nemojte dozvoliti da zbog neudobne obuće ostanete zakinuti za neku od znamenitosti.

  O Kotoru

  Grad Kotor i njegova mediteranska luka, koji su okruženi impresivnim gradskim zidinama, su vrlo dobro sačuvani čak i danas, i zbog toga se nalaze na listi UNESCO-ve svjetske baštine od 1979. godine.  Boka kotorska je jedan od najdubljih i najdužih zaljeva na Adriaticu pa se često može čuti kako ju zovu i najjužnijim fjordom Europe.  Veličanstvenost Kotoru svakako daju i litice Orjena i Lovčena, planina koje se visoko uzdižu nad Kotorom. 

  Kotor je imao svoje utvrde još 535. godine, a ne treba zaboraviti i da je jedno vrijeme pripadao Veneciji, pa tako nije neobično vidjeti obrise talijanske kulture u Kotoru.

  Kotor ima troja gradska vrata, a glavna vrata su Morska vrata koja potiču još iz 16 stoljeća.

  Jedna od najstarijih znamenitosti pored zidina je svakako Biskupija koja se nalazi neposredno uz Katedralu sv. Tripuna.  Katedrala sv. Tripuna je izgrađena 1166. godine i posjeduje bogatu zbirku umjetničkih slika.  Dok budete šetali Kotorom vidjet ćete željezom okovanu česmu Karampanu koja potiče iz vremena baroka s konca 17. stoljeća i početka 18. stoljeća.  U to vrijeme česma je bila jedini izvor pitke vode.  Svakako pogledajte Crkvu sv. Ozane iz 1221., Crkvu sv. Luke iz 1195., Crkvu sv. Klare s franjevačkim samostanom iz 18. stoljeća, koji posjeduju vrijedne zbirke starih knjiga tiskanih između 1450. i 1500., Crkva sv. Mihaila je nastala u 14. ili 15. stoljeću na mjestu na kojemu je u 10. stoljeću bila još veća crkva.  Kneževa palača je nastala u 18. stoljeću i zajedno s Kulom gradske straže čini gotovo cijelu fasadu zapadne strane grada.  Još su brojne znamenitosti u Kotoru koje biste mogli vidjeti i mnoge tajne koje biste mogli otkriti stoga  put pod noge.

  A kad se zasitite Orjena i Lovćena, kad se poželite filmskih lokacija znate kako ćete najlakše nazad iz Kotora do Dubrovnika, ili čak neke druge destinacije.