Autobus - vozni red

09:00 12:00
Date: 18.06.2019.
09:00 12:00
3:00h 5
Učitavanje...
101 HRK
1
15:00 18:25
Date: 18.06.2019.
15:00 18:25
3:25h 5
Učitavanje...
101 HRK
1

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Korčula, HR
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 3 h 13 min
Cijena karte od 98 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Korčula

  Između ova dva grada autobusna linija polazi svakoga dana po 1 put. Na putu iz Dubrovnika do Korčule čeka vas sigurna vožnja autobusom. Na relaciji ćete provesti svega nekoliko sati, a za kojih 121 km cestovnog puta ostavljate iza sebe.

  Autobusni polasci već od 15:00 omogućuju nam da budemo na kolodvor u željeno vrijeme. Trajanje putovanja je oko 2 sata i 41 minuta, a to vrijeme čitajte kakvu knjigu, odnosno rješavajte križaljku.

  Brojnost prijevoznika instant znači i masu linija na kojima prometuju busevi te imate priliku najaviti svoj dolazak u Korčula tada kada vam treba. Od brojnih poduzeća koja prelaze ovu relaciju prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o..

  Prilikom prelaska puta vozač staje u prosjeku 1 put, a ta pauziranja putovanja iskoristite da bi pojeli sendvič, ali i kako bi obavili toalet. Tijek vožnje i količina stajanja ovise o prijevozničkom poduzeću i odabiru pravca putovanja, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi poduzeća omogućila turistima odličnu vožnju.

  Jednosmjernu kartu po najjeftinijoj cijeni na tržište stavlja poduzeće Autotrans d.o.o. koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cijeni već od 94 HRK.

  Sjetite se da se popusti u pravilu odobravaju na pojedine kategorije, kao primjerice za: djecu, studente i umirovljenike. Za opsežnije informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite zaposlenika zaduženog za informacije. Glavni autobusni kolodvor Dubrovnik nudi svojim putnicima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, zbog toga ovdje spominjemo tek da prijevozničke tvrtke na liniji voze od 15:00 do 15:00.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Korčula

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Autotrans d.o.o..

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Ukoliko uranite na autobusni kolodvor Dubrovnik, nemojte ući odmah u prvi kafić. Kad stignete do zgrade kolodvora odite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad i njegove starosjedioce još ovo malo vremena što imate.

  Kad smo već kod autobusnog bilo bi mudro osigurati si i koju kunu više za potrebe toaleta, jer nije guba sa 200 kn plaćati toalet manje od 5 HRK. Prije svega, ostavite svoju prtljagu u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno pripremiti si kovanice.

  Kad se riješite tereta, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav lounge bar i ondje odmorite do autobusa. Naime, u neposrednoj blizini kolodvora nalazi se golem broj različitih sadržaja i usluga. Zaista, svega oko kolodvora ima, preko pekarnica do bankomata.

  Putovanje Dubrovnik - Korčula

  Najveći dio poduzeća u Korčula dolazi za okvirno 2 sata. Imate li priliku birajte poduzeće po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom udobniji te ćete na taj način brže stići.

  Zaustavi li se autobus na stanici za benzin ovo obično iziskuje petnaestak minuta, točnije za toliko oduljuje vaš dolazak u Korčula. Vrijeme na putu ovisi o cesti kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o odmorima koje vozač radi.

  No, tijekom stajanja barem imate sasvim dovoljno vremena da razgibate udove i odgovorite na poziv. Ističemo da su cijene sendviča i kave bez sumnje skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na klasične kvartovske dućane pa sumnjamo da ćete u shopping.

  Autobusni kolodvor Korčula

  Autobusni kolodvor svojim domaćim i stranim turistima pruža mogućnost da opuste se u jednome od obližnjih birceva i usput si ugrabe kakav ukusan zalogaj. Po dolasku na kolodvor stavite torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili pak mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako razgledajte i znamenitosti te najvažniji trg u Korčuli.

  Zaključno, po pronalasku smještaja pokupite kovčege iz garderobe i krenite putem hotela, a kada se smjestite možete sve što poželite i to na način na koji želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati pa sjesti da odmorite. Stupite u kontakt, tj. upoznajte domaćine i informirajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja u gradu.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Korčula

  Autobusni prijevoznici teže međunarodnim standardima prilikom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema više nije neuobičajena. Autobusi koji prevoze putnike od Dubrovnika do Korčule opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj mobitel.

  Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je rađe iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte previše na tu mogućnost. WiFi net u busu je nešto na što se nije pametno skroz oslanjati, jer je nerijetko signal preopterećen zbog velikog broja turista u autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Korčula

  Relacija Dubrovnik - Korčula pokrivena je svakakvim oblicima prijevoza, pa u ovisnosti o tome slijedi usporedba busa s ostalim prijevoznim oblicima. Najčešća prijevozna sredstva na ovoj ruti su: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između mnogo svakodnevnih polazaka te sigurnost i udobnost vožnje. Osobni automobil se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega promišljanje o isplativosti dobiva na važnosti padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine. Vlak nije najbolje ikad moguće rješenje jer u glavnini podrazumijeva biranje između svega par uopće postojećih linija, a osim tog su karte za željenice vidljivo skuplje.

  Slabost aviona je ta što kada sletite morate se pozabaviti prijevozom do grada, naime, avionske luke se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz će vas ponovno koštati. Zračna distanca je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona komparirano s busem, no putovati avionom znači potrošiti više u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Korčula

  U svakom slučaju, tijekom putovanja busom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Dubrovnika do Korčula proći ćete: Ston, Putniković, Potomje, i Orebić. Kad putujete slobodni ste promatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta divno je promatrati ih kroz bus, jer tako ekspresno dobijete ideju o sljedećem gradu kojega želite obići.

  O Dubrovniku

  Prije svega, po stizanju u Dubrovnik prije se kretanja u avanturu sjednite na tren, a za to je gradski kafić odličan izbor budući da u njemu možete mirno popiti svoj sok ili što već pijete. Grad ćete najvjernije upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Odbacite uobičajeni uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Dubrovnik, a da biste to i učinili morat ćete se malo rekreirati.

  Muzeji i galerije mjesta su u Dubrovniku na kojima doznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih davnih povijesti i načina života. Svakako, gradski centar čini sam vrh popisa, a tek kad njega obiđete slijede druge povijesne i umjetničke znamenitosti Dubrovnika.


  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje. U slučaju gladi odite putem do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na svakakve restorane - primjerice, preko tradicionalnih sve do fast food-a.

  O Korčuli

  U Korčuli i oko njega ćete vidjeti puno divne prirode i parkova. Ovaj grad je “natrpan” poviješću i kulturom - sve od starogradske jezgre do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma. Korčula je za mnoge goste grada velika želja i davni san pa zbog toga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo obilaženje.

  Ne, nema toga što Korčula nema, a sve to što ima bi se trebalo posjetiti. Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Korčuli nisu posve nužni. Pod uvjetom da ste barem osrednje poduzetni i snalažljivi nemate brige i bez turističkih pratitelja.

  Za sva pitanja obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on savršena osoba za saznati: točne obavijesti, vozni red i akcije.
  Grad Korčula je u blizini gradova: Split, Mostar, Mostar, Mokošica, i Dubrovnik. Mozgate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u susjednim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).