Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik i Budva.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Dubrovnik, HR Za: Budva, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Dubrovnik - Budva

  Na liniji od Dubrovnika do Budve slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 91,8 km. Ovo putovanje je jamčano mirno i udobno.

  Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Budva putuje u pravilu gotovo svakodnevno. Moderne autoceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Veliki broj autobusnih poduzeća stavlja na tržište mnogo autobusnih polazaka u danu. Tu liniju vozi samo prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje do navedenog grada u 07:00.

  Puno polazaka pruža odličnu priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju putovanje u određeni sat te da prema tom planiraju svoj prijevoz do smještaja. Napomenimo i da autobusna poduzeća na opisanoj relaciji tijekom dana općenito govoreći prelaze put 4 puta i to od 07:00 do 17:30.

  Putujući autobus staje od 3 do 5 puta, a za tih pauzi možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom. Okvirna cijena dotična puta je 150 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz praktički svog kreveta. Ako želite na autobusni kolodvor sjetite se da ste ondje u prilici upitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za akcije, novosti i obavijesti.

  Lista prijevoznika Dubrovnik - Budva

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus. Glavni autobusni kolodvor može, dođete li ranije od vremena kada vam bus kreće, ponuditi zaista velik broj tamošnjih sadržaja i usluga.

  Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekarnicu, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu. Samo kratka napomena, usitnite si novac za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati npr. 3 HRK za WC na kolodvoru.

  Nije neka fora da svi ostali putnici i vozač čekaju samo tebe. Pripazite da budete u pravo vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Dubrovnik - Budva

  Prije nego krenete na put svakako provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vrijeme na putu.

  Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Lokalnim cestama trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam je idući njom potrebno cca 2 sata.

  Autobusni kolodvor Budva

  Nakon što dođete na autobusni kolodvor savjetujemo da kofere predate u garderobu, a u slučaju da je skroz popunjena raspitajte se postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora. U Budvi krenite do obližnjeg birca pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Budva

  Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i toalet, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na liniji od Dubrovnika do Budve opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj uređaj da se napuni.

  I inozemni i domaći turisti se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge. Internet u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Budva

  Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim s drugim iznesenim oblicima prijevoza. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Dubrovnika do Budve pokriven je raznovrsnim vozilima.

  Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to očigledno nije jedini trošak. Na prvi pogled se automobil doima kao generalno najbolje rješenje.

  Negativnost vlaka jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira. Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni raščistiti si mnogobrojne sate za put.

  Autobus jamči daleko pristupačne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje.

  Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Već svi znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u središtima grada, no moraju biti smješteni izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Budva

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno divnih mjesta i gradova.

  Putujući od Dubrovnika do Budva proći ćete: Herceg-Novi, Kotor, i Tivat. Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje.

  O Dubrovniku

  U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konzultirajte s starosjediocima i gradskim znancima, odnosno pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Dubrovniku prvo posjetite i obiđete centar.

  Središnji gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne odvojiti si dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Budvi

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na odličan način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i urbani, moderan, ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti djelićima povijesti i diviti se velebnim građevinama Budva je za vas najbolja destinacija.

  U slučaju da biste htjeli nastaviti putovati dalje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, tu su: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split. Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb.